Brandweer nu al druk met stormschade

Persbureau GinoPress_DSC04610BERKELLAND –  De echte storm moet nog komen maar de spuitgasten uit Berkelland konden zondag 27 oktober alvast wennen aan het zagen en slepen van takken en bomen. In Borculo brak rond 12.00 uur aan de van Vordenstraat een tak van een boom. Omdat een andere tak aan de boom ook behoorlijk heen en weer ging heeft de brandweer de hele boom omgehaald. De afgebroken tak en de omgehaalde boom zijn door de brandweer verplaats naar een grasveld. De gemeente zal dit opruimen. De brandweer van Eibergen mocht uitrukken (tegen 11.28 uur) voor een boom die over de Winterswijkseweg lag. Ook deze boom is geruimd. Maandag gaat het echt hard waaien. De brandweer hoeft zich dan niet te vervelen. Heeft u foto’s of filmpjes van stormschade? NUB ontvangt ze graag van u via [email protected].

Foto’s GinoPress:
[nggallery id=4151]

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Brandweer nu al druk met stormschade”

  1. is dit niet een beetje overdreven om zo.n boompje gelijk af te zagen. Als het nou echt een mega grote boom was geweest had ik gezegd van oke. Maar dit prutboompje!!!!! beetje overdreven

  2. “Omdat een andere tak aan de boom ook behoorlijk heen en weer ging heeft de brandweer de hele boom omgehaald.” Totale verbazing bij het zien van videobeelden en de foto,s…… slaat werkelijk waar helemaal nergens op. Een boom met een stam van 2.5 meter hoog die nadat hij van twee kanten met de kettingzaag is beschadigd ook nog door drie man moet worden omgedrukt. Welke mogelijke schade had deze tak van ± 6 cm dik mogelijk kunnen veroorzaken. Morgen komt de gemeente in actie met een paar man en vervolgens gaan we weer een boom terug plaatsen voor een paar duizend euro. Volgende keer even een trapje pakken en die “gevaarlijke” tak wegzagen met de spanzaag lijkt me iets handiger !!!

  3. Schijnbaar mag de brandweer kappen zonder vergunning want volgens mij was er buiten een tak die van de boom af was niks met het boompje aan de hand, maar ja wij zijn ook leken en de brandweer mensjes zijn echte bomen dokters.

  4. Wat een domme brandweer mannen. Willen ze hun teentjes kapot. Nooit aan de zijkant van een boom gaan staan als je hem om zaagt. Ten 2e was het helemaal niet nodig die boom om te zagen. Zag er gezond uit. Takje had er gewoon even uitgehaald kunnen worden. Hoop dat de gemeente deze beelden ziet en de kosten op de brandweer afschuift. Hier hoeft de belastingbetaler niet voor te boeten.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven