Survival Neede telt ruim 850 deelnemers

NEEDE – Voor de 21e keer organiseert de Stichting Survival Neede de KMG Suvivalrun. De run wordt gehouden op zondag 20 oktober. Veel vrijwilligers zijn al enkele weken in de weer om de diverse hindernissen te bouwen voor dit grootse evenement, in en rondom Neede.  Er kon voor de diverse afstanden in de verschillende categorieën ingeschreven worden. Inmiddels hebben zich ruim 820 atleten voor de KMG Survivalrun aangemeld en deze kan aangemerkt worden als een internationale survivalrun, met deelnemers uit België en Duitsland. Onder de aangemelde atleten bevinden zich ook veel Needenaren.

Ook dit jaar zullen weer een groot aantal leden van de brandweer uit het gehele land naar Neede komen om deel te nemen aan het NK Brandweer. De 49 hindernissen zullen zondag 20 oktober weer door veel vrijwilligers bemand worden, om alles in goede banen te leiden. Vanaf 09.00 wordt er gestart bij SC Neede en gaan de atleten via het Spilbroek richting Needse Berg.

De grondeigenaren hebben ook dit jaar weer hun medewerking verleend, zodat de atleten de gronden weer mogen betreden. Het parcours gaat via de Needse Berg naar de finish bij de Hofmaatvijver aan de Fazantweg. Hier moeten de atleten nog even op hun tanden bijten, om de laatste hindernis te nemen. Ook dit jaar komt de Koninklijke Marine weer naar Neede met de Roadshow met een informatiestand en een klimtoren van 10 meter hoog. De kinderen kunnen onder begeleiding de klimtoren beklimmen. Zeker 4 leden van het korps nemen dit jaar deel aan de Survivalrun.

Onder het genot van een hapje en een drankje kan het publiek bij de Hofmaatvijver de atleten aanmoedigen. Ook is er de mogelijkheid om een gratis fietsroute op te halen bij de infostand bij SC Neede, om zo de atleten onderweg te volgen. Voor meer informatie [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven