Veel animo voor ludieke kraaiwedstrijd!

NEEDE – Op zondagmorgen 13 oktober was het weer een vrolijk gekraai in het gebouw van de speeltuinvereniging aan de Bergstraat te Neede. De NPV-Neede hield er haar jaarlijkse hanenkraai wedstrijd. Ruim 45 hanen streden om de H. Mol Wisselbokaal. De hanen van de Berkellandse deelnemers streden tevens om de Berkelland bokaal. Sommige hanen hielden hun snavel stil maar er werd in totaal tijdens de wedstrijd maar liefst 661 keer. De Antwerpse Baardkriel van Jo van Randwijk uit Ugchelen kraaide 51 keer en werd daarmee winnaar van de H. Mol wisselbokaal. De Hoollandse krielhaan van Jan Krooshof uit Neede kraaide 36 keer en werd daarmee winnaar van de Berkelland bokaal. Burgemeester Hein Bloemen van Berkelland reikte de prijzen uit en sprak zijn waardering uit voor de deelnemers en de organisatie van dit unieke gebeuren.

De winnaars van de hoofdprijzen zijn: 1. Jo van Randwijk uit Ugchelen met een Antwerpse Baardkrielhaan: 51 keer. 2. Jo van Randwijk uit Ugchelen met een Antwerpse Baardkrielhaan: 48 keer.

3. Ivo Brinkman uit Goor met een Hollandse Krielhaan: 45 keer. 4: Jan Krooshof uit Neede met een Hollandse krielhaan: 36 keer.

[nggallery id=4113]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven