Veel vragen over sloop oorlogsmonument

BORCULO – NUB kreeg dinsdag heel wat verontrustende telefoontjes en mailtjes. Burgers van Borculo waren verbijsterd over de ‘sloop’ van het oorlogsmonument op de hoek Burg. Bloemersstraat met de Hessenstraat. De redactie van deze site deed daarom navraag bij de gemeente Berkelland. Woordvoerster Henny Roos: ”Het oorlogsmonument is door binnentredend vocht ernstig beschadigd. Het is gedemonteerd en zal de komende tijd worden gerestaureerd door Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk. Na herstel wordt het monument – naar verwachting rond half november – teruggeplaatst.” Het monument werd in 1948 – ter nagedachtenis van de burgerslachtoffers – onthuld. Op de vier zijdes zijn de namen van de 87 oorlogsslachtoffers aangebracht. De ontwerper is H.Horsten.

Foto’s GinoPress:
[nggallery id=4100]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven