De Plankeniers zijn er weer klaar voor

REKKEN – Enkele leden van toneelvereniging De Plankeniers zijn al weer enkele maanden enthousiast aan het werk om ook dit jaar weer een leuk stuk voor u op de planken te brengen. Toneelvereniging De Plankeniers is in 2010 ontstaan na het samenvoegen van de toneelverenigingen VOOR en De Rekkense Comedie. Beide toenmalige verenigingen hadden te kampen met een tekort aan spelende leden en ook het bezoekers aantal liep terug. In het voorjaar van 2010 hebben enkele leden de handen in een geslagen met als resultaat een nieuwe vereniging.

Dit jaar brengen ze : “Het minnespel der Maagden”. Een plattelands komedie in drie bedrijven geschreven door D.J Eggengoor. De uitvoering is op vrijdag 15 november en zaterdag 16 november om 19:30 uur bij zalencentrum Kerkemeijer, Rekkenseweg in Rekken. De kaarten kosten € 5,= per stuk en kinderen tot 12 jaar betalen € 2.50.

Een tipje van de sluier: Daar zitten ze dan, de drie overschotjes Wemeltien, Remmeltien en Peuzeltien met enkel hun oude meesterknecht Boksen Teun om naar te kijken. Alleen tussen Remmeltien  en bakker Mansgaarden lijkt een heuse romance te ontwikkelen. Maar dan gebeurt er een wonder! Op een novemberavond vliegt vlakbij de boerderij een auto uit de bocht met de daarin de antiquair Antoine de Gauw tot Snotterveld en de actrice Nella Kornoelje. De gezusters vallen helemaal voor  de antiquair met een mooie naam en zijn goede manieren.

Deze antiquair doet een heuse ontdekking op deze boerderij: het sinds sedert 1872 verdwenen schilderij van Rubens komt hier boven water. De naam van het schilderij is’ Het Minnespel der Maagden’. En met de grootste opbrengst van het schilderij begint voor onze drie maagden ook het minnespel.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven