Dubbel jubileum bij Oqido (40 en 25 jaar)

EIBERGEN – In mei van dit jaar was het 40 jaar geleden dat gestart is met de peuterspeelzaal in een villa in de Grotestraat ( nu de Hema ) in Eibergen. Van de kruisvereniging werd geld geleend om,  met behulp van vrijwilligers, de kamers en de tuin op te knappen. In mei 1973 waren 62  kinderen aangemeld voor de peuterspeelzaal, die de naam Gruthuuske kreeg. In de jaren daarna is er verhuisd naar de Stationsweg en de Paalhaarstraat om uiteindelijk te belanden in het pand waar de peuters nu verblijven, aan de Klaashofweg, voormalige kleuterschool van de Willem Sluiterschool.

De kinderopvang is in 1988, dit jaar dus 25 jaar geleden, onder regie van de gemeente,  opgestart in Eibergen. De stichting Kinderopvang Eibergen wordt opgericht. Een woonhuis aan de Papaverstraat werd ingericht voor dagopvang. In 1992 vindt  de verhuizing plaats naar de Lariksweg, naar de voormalige kleuterschool van de Regenboog. In het pand dat ‘t Kinderheukske zal gaan heten, konden vanaf dat moment ook kinderen na schooltijd worden opgevangen.

De peuterspeelzaal en de ook kinderopvang maken grote ontwikkelingen in groei door. De peuterspeelzaal is gefuseerd in 2005 met de peuterspeelzalen in Beltrum (Het Drempeltje) en Rekken (‘t Höfke) en gaat DHG heten. De kinderopvang uit Eibergen gaat verder samen met de kinderopvang uit Rekken onder de naam SKER in 1998. Het aantal kinderen dat opgevangen werd groeide. Er komen meerdere locaties voor de buitenschoolse opvang bij. En via het gastouderbureau, opgericht eind 1994, kan ook opvang voor kinderen geregeld worden.
In januari 2010 gaan DHG en SKER samen en zo ontstaat Oqido.

Zaterdag 23 november a.s. tussen 14.00 en 16.00 uur wordt dit dubbele jubileum (25 en 40 jaar) gevierd met kinderen en ouders op de hoofdlocatie van Oqido aan de Lariksweg 27 in Eibergen. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen. Ook iedereen die belangstelling heeft, graag eens een kijkje wil nemen in het kinderdagverblijf, is van harte welkom.

Voor meer informatie of een kijkje bij een van de andere locaties of op een ander tijdstip, kan contact op worden genomen met Oqido, telefoon 0545-461130 onder kantoortijden of kijk op de website www.oqido.nl.

Bij Oqido kunnen kinderen terecht voor (halve) dagopvang (0-4 jarigen), peuteropvang (2-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4 -13 jarigen) en ook opvang via het gastouderbureau, in Eibergen en in Rekken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven