Een broodje aap? Of ligt er echt een bom?

BELTRUM – Dorpshistoricus Jan te Vogt uit Beltrum houdt stug vol. ”Er ligt echt een bom onder het wegdek op de kruising Meester Nelissenstraat met de Voslaan. ”De informatie heb ik van oude wegwerkers gekregen. Op 26 maart 1945 zijn er vier bommen gevallen in ons dorp. De bom waar we het nu over hebben ligt ruim acht meter onder de grond.” Jan geeft tekst en uitleg in onderstaande video! Op dit moment zijn medewerkers van Dusseldorp bezig (herinrichting) op de veelbesproken plek. Ze zijn flink aan het graven maar ze hebben geen WOII-bom aangetroffen. Alleen het verhaal komt boven… ”Het is nog veilig, maar ze moeten niet dieper graven.” De prins en adjudant van De Belhamels hoorden over de dorpsroddel en gingen afgelopen maandag poolshoogte nemen. ”Is het Belhamelhoes nog wel veilig?, kan NoaberNight wel doorgaan? Volgens Jan te Vogt is er geen paniek. Is dit nou een broodje aap verhaal? Wie kan ons meer vertellen…

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven