Eerste ”winterkermis” bij De Klok een feit

EIBERGEN – Café/restaurant De Klok in Eibergen komt op 30 november met een compleet nieuw evenement. Onder de titel winterkermis wordt de zaal en het café omgetoverd tot een heus ‘kermisterrein’. Paul klein Goldewijk: ”Met dit idee liepen we al jaren rond. We proberen het publiek van de kermismaandag op de laatste zaterdag van november in ons café te krijgen voor een avondje pure gezelligheid en gekkigheid. Elementen van de kermis zijn deze avond te vinden. De allereerste winterkermis wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met Jos Koenders, Dennis, Ronald en Franc Penterman. Zij zijn deze avond ook achter de tap te vinden. Volgend jaar worden er vier andere vrijwilligers gevraagd om dit feest verder gestalte te geven.” Dit is de eerste keer dat het Eibergse café een winterkermis op poten zet. “We hebben hoge verwachtingen”, zegt Paul.

Vele elementen van de kermis zijn tijdens winterkermis terug te vinden. Zo komt Toon van Toon en Toon spelen. Bak ‘oe eigen ei’ wordt ‘bak oe eigen hamburger’. Er komt een snackwagen binnen. Frikandellenman Ludwig Nijhof gaat deze bestieren. Er komt een fotograaf. Alle foto’s komen later in de week op de ramen te hangen. Natuurlijk is er ook muziek, dj’s Dick Loman en Wijnand Reijerink gaan het publiek vermaken. Verder zijn er een aantal kermisactiviteiten, als blikgooien, boksbal en spijkerslaan aanwezig. ”Ook is er een waarzegger in de zaal”, lacht Paul.

De Klok heeft dit najaar nog meer op het programma staan: Op 23 november start de eerste barcompetitie, waarbij vijf verenigingen in de wintermaanden tegen elkaar gaan strijden om de hoofdprijs van € 500,–. Deze verenigingen zijn TTV Eibergen, FC Eibergen, SP. Rekken, Boemerang en Euphonia. Op 23 november trapt TTV Eibergen de competitie af.

Verder: Zaterdag 9 november, Whiskyproeverij met Henri Goossen. Zondag 10 november: Jan Willem Bulters kookt met Patrick Michorius, Herman Harmsen en Geert Slaats in de keuken van de Klok. Thema: Keerls in de Kök’n Puur Achterhoek. Meer op www.deklokeibergen.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven