Erwin Nyhoff doet Podium in Neede aan

NEEDE – Een man, een stem, een gitaar en een mondharmonica. Meer heeft Erwin Nyhoff niet nodig om het publiek een hele avond aan zich te kluisteren. De singer-songwriter doet zaterdag 16 november Podium in Neede aan. Ooit werden hem en zijn band The Prodigal Sons een gouden toekomst voorspeld. De formatie stond in de jaren negentig op Pinkpop, speelde in het voorprogramma van wereldacts Pearl Jam en Alanis Morissette en stond op het punt door te breken. Maar uiteindelijk kwam het er net niet van, waarop Erwin Nyhoff weer uit beeld raakte. Tot enkele jaren geleden. Tijdens de blind auditions van het kijkcijferkanon ‘The Voice Of Holland’ bezorgde Nyhoff tv-kijkend Nederland kippenvel met zijn vertolking van ‘The River’, een van de vele klassiekers van rockicoon Bruce Springsteen.

Daarmee was hij in een klap weer helemaal terug aan het front. Nyhoff doet nu met zijn pure en authentieke stijl de theaters in ons land aan. Waarbij de Verloren Zoon zijn publiek meeneemt op een muzikale reis door de rijke muziekhistorie. Rode draad van de show is dan ook ‘Bringin’ it home’. In Neede staat hij solo op het podium. ,,Wat de mensen kunnen verwachten? Nummers van mijn grootste inspiratiebronnen. Elvis uiteraard, maar ook The Beatles en Rolling Stones.”

En vanzelfsprekend mag volgens hem ook Bruce Springsteen niet ontbreken: ,,Eigenlijk kwam ik er tijdens het tv-programma ‘The Voice’ achter hoezeer Springsteen mij heeft beïnvloed. Die man schrijft prachtige nummers met diepzinnige teksten. En tja, zijn performance. Man, man, die energie…” Als componist heeft Nyhoff met ‘You still think’ intussen een regelrechte nederpopklassieker achter zijn naam staan, terwijl voetbalgoeroe Johan Derksen Nyhoffs ‘Jenny’s new morning’ ooit uitriep tot een van de mooiste Nederlandse songs ooit geschreven.

,,Welke dat blijft nog een verrassing maar op mijn repertoirelijst in Neede zullen zeker ook enkele van mijn eigen nummers staan.” Het optreden in Podium begint om 20.00 uur, zie ook: www.erwinnyhoff.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven