Euphonia: Triple concert in het Spieker

EIBERGEN – Op 17 november a.s. organiseert Muziekvereniging Euphonia Eibergen een triple concert in de grote zaal van het Spieker in Eibergen. Zoals de kop al doet vermoeden gaat het hier om een concert met 3 orkesten, te weten: het Harmonieorkest van Euphonia Eibergen, het Harmonieorkest van Concordia Beltrum en het Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT). Voor zowel Concordia als SHOT betreft dit een try-out concert in aanloop naar het komende KNFM-concert concours in Enschede. Concordia Beltrum, onder leiding van haar dirigent Henk-Jan Heijnen, zal naast het inspeelwerk “Prayer” van Bert Appermont ook het verplichte werk “Spirit of Life” van Meindert Boekel ten gehore brengen. Concordia sluit af met het keuze nummer “East Coast Pictures”, een 3-delige suite van Nigel Hess. Deze werken zal Concordia ook ten gehore brengen op 1 december in Enschede.

SHOT, onder leiding van Ronny Buurink, zal deze middag het programma dan ook ten gehore brengen wat zij zullen uitvoeren op 30 november a.s. tijdens het concours in Enschede. Ze spelen o.a. het verplichte werk “Natalis” van Martin Ellerby. Het harmonieorkest van Euphonia, tevens onder leiding van dirigent Ronny Buurink, zal een  gevarieerd programma ten gehore brengen. Naast het “Alpina Saga” van Thomas Doss brengt Euphonia ook het werk “J’Accordéon” ten gehore.

Euphonia-lid Gertjan Lenderink schreef dit nummer voor accordeon en orkest, speciaal voor zijn toenmalige vriendin Jacqueline de Vries (inmiddels zijn ze getrouwd). Gertjan componeerde dit werk ter ere van haar Bachelor eindexamen Accordeon.

Dit unieke Triple concert vindt plaats op 17 november a.s. in het Spieker in Eibergen. Aanvang 15.30 uur en de entree is gratis.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven