Kinderen gluren bij boer Groot Wassink

REKKEN – Ruim tweehonderd schoolkinderen uit Eibergen hebben dinsdag 5 november een bezoekje gebracht aan de boerderij van de familie Groot Wassink in Rekken. Vaak weten kinderen helemaal niet wat er afspeelt op een boerenbedrijf. Daarom heeft Agrarisch Jongeren Contact deze leerzame dag georganiseerd. De kids keken hun ogen uit. Vooral de kalfjes en koeien trokken de aandacht van de jeugdigen (zie foto’s). De boer gaf tijdens de rondleiding tekst en uitleg over zijn bedrijf. Op school hebben de kinderen lespakket gevolgd met de titel: ‘Superboer’. Verschillende thema’s werden behandeld, zoals kringloop van de koe en soorten grond en vee. Als iedereen de lessen goed heeft gevolgd dan krijgen ze een diploma voor ‘superboer’. De scholen willen via deze weg Groot Wassink bedanken voor de gastvrijheid.

Foto’s  Truus Stotteler:
[nggallery id=4175]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven