Lustrum voor midwinterhoornwandeling

RUURLO – Op 1 december hebben de organisatoren vanwege het 3e lustrum extra activiteiten langs de drie vernieuwde wandelroutes van 7 ( in te korten tot 4 km.), 15 en 20 km ingelast. De wandeling start bij Pannenkoekenboerderij de Heikamp Hengeloseweg 2 te Ruurlo en er kan gewandeld worden tussen 10.00 en 16.00 uur (starten tot 14.00). De midwinterhoarnblaozers staan over alle routes verspreid. Afwisselend in het prachtige Achterhoekse landschap en op markante punten beoefenen de blaozers hun hobby (in de nabijheid van een vuurkorf, die voor de nodige warmte zorgt). Door het luisteren naar het geluid kan de route worden gevolgd. Al wandelend wordt men verrast door allerlei activiteiten. Zo worden er in het Klimbos bij de Heikamp doorlopende demonstraties gegeven. Verder op de route kunt u in gezellige winterse sfeer luisteren naar wetenswaardigheden over Warmte en Verbondenheid door de Naoberschap (burenhulp).

U kunt genieten van het optreden van een zangkoor en/of dansgroep, waarbij u in de gelegenheid bent om bij de koek-en-zopie een hapje en een drankje te nuttigen. Op de lange afstanden hoort u het verhaal over het ontstaan in buurtschap De Bruil van de Bruilse Boekenboom en wordt u verrast met het optreden van een lid van een cabaretgroep. Bij de Cactus Oase krijgt u gratis toegang tot de tentoonstellingsruimte van de Historische Vereniging Old Reurle om de sfeer te proeven uit de jaren vijftig begeleid door klanken van een midwinterhoarn boven de waterput. Aan het eind van alle routes kunt u nog kijken naar een demonstratie van het maken van een midwinterhoarn. Bovendien krijgen de deelnemers de gelegenheid om op zo’n hoarn te blazen.

De routes zijn mogelijk gemaakt door samenwerking met Staatsbosbeheer, Buurtvereniging De Bruil, Midwinterhoarnblaozers uit Ruurlo en omgeving, Pannenkoekenboerderij De Heikamp en VVV Ruurlo.

Deelnameprijs volwassenen € 3,50 Kinderen t/m 12 jaar  € 1,50 Kaarten zijn te koop bij de start bij De Heikamp Hengeloseweg 2 Ruurlo Inlichtingen VVV Ruurlo Kerkplein 18, 7261 AZ Ruurlo (Tel. 0573 453926) E-mail: [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven