Muldershuis wordt stamppot-restaurant

EIBERGEN – Op het prachtige terrein rond de Mallumse Molen in Eibergen aan de Berkel met de Watermolen, het Muldershuis, de sluis en de Kruidenhof te Mallum zijn nieuwe ontwikkelingen gaande. Uitspanning Het Muldershuis te Eibergen wordt vanaf november als eerste in Oost-Nederland een ambachtelijk stamppotrestaurant met gerechten van toen. ”Onze gerechten worden huisgemaakt van eerlijke producten uit de omgeving. Zo bakken we ons oerbrood van meel afkomstig van de Mallumse molen, worden de aardappels geleverd door een lokale boer en gebruiken we kruiden uit de Kruidenhof. Ondanks de bewerkelijke ambacht houden we de prijzen toegankelijk,” aldus uitbater Jan Pelle. In de zomerperiode is de voormalige molenaarswoning een trekpleister voor fietsers en wandelaars, met de bekende terraskaart, verse broodjes en heerlijk ijs, maar ook in de koudere maanden leent de plek zich uitermate goed om na een eventuele winterwandeling neer te strijken.

Er zijn diverse fiets- en wandelroutes, die starten of eindigen bij het restaurant. Ook is Het Muldershuis gemakkelijk met de auto te bereiken. Pelle: ”We slaan deze weg in om ook in de winterperiode gasten te enthousiasmeren onze prachtlocatie te bezoeken. Ik denk dat mensen de plek nog wat meer moeten ontdekken, ook als het geen terrasweer is. In de openhaardkamer brandt altijd een knus vuur en we hebben op zondagen bijvoorbeeld een aparte kinderhoek ingericht, compleet met springkussen. Voor bruiloften en partijen blijven we natuurlijk ook onze gebruikelijke menu’s en buffetten serveren.”

Hoe blijven we op de hoogte? ”We hebben een vernieuwde website en zijn actief op Facebook en Twitter. Wekelijks worden deze media geüpdate door onze jongere medewerkers,”  Pelle lacht, ”ik zelf hou me bezig met de meer ambachtelijke taken.” Het Muldershuis is van 1 oktober tot aan Pasen geopend van donderdag tot en met zondag, vanaf 10.30 uur.

De keuken opent om 12.00 uur voor lunch en om 16.00 uur voor diner. (op zondag diner vanaf 14.00 uur). Voor meer details: www.hetmuldershuis.nl en voor reserveringen of informatie, telefonisch bereikbaar op: 0545 – 47 23 34.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven