Veel te doen tijdens opening marktplein

NEEDE – Op 16 november wordt het nieuwe marktplein aan de Oudestraat officiëel geopend. Ter gelegenheid daarvan worden gedurende het hele weekend activiteiten georganiseerd. Sint Nicolaas zal die dag weer in Neede aankomen. Net als andere jaren wordt hij om 14.30 uur verwacht op de Borculoseweg ter hoogte van Juwelier en Goudsmid Clary. Van daaruit gaat hij, onder muzikale begeleiding van de Vlearmoesband te voet over de Borculoseweg en door de Oudestraat naar de feesttent op het nieuwe marktplein.

Hier zal sint om ca. 15.30 uur ontvangen worden en welkom worden geheten. Alle kinderen krijgen de gelegenheid om Sint een handje te geven. Tranen met Tuiten komt Sinterklaasliedjes zingen en er zal muziek worden gespeeld, waarop de Zwarte Pieten bijna vanzelf gaan dansen. Zaterdagavond wordt het nieuwe plein om 19.45 uur officieel geopend. Aansluitend wordt een unieke lasershow getoond in de tent. Daarna zal het feest losbarsten met de van de SEN bekende Needse Gelegenheidsband.

In de pauzes zijn de muzikale kunsten van DJ Jordy en DJ Jeroen te horen. Aan het einde van de avond zullen DJ Reynaert en DJ Bjorn Neede Live letterlijk met een knal afsluiten. Tent open: vanaf 19.00 uur. Op zondag 17 november wordt een gezellige middag voor alle leeftijden georganiseerd op het nieuwe marktplein. Samen genieten van lekkere hapjes en drankjes, gemaakt door Needse horecaondernemers en live muziek van plaatselijke muzikanten. Tegen betaling van 1 muntje kunnen de lekkerste gerechtjes zoals Afrikaanse hapjes en Zwitsers kaasfondue, maar ook frietjes, pizza en stamppotjes geproefd worden. Naast de gewone drankjes worden zowel speciale Achterhoekse bieren als bijzondere wijnen aangeboden.

De Preuverie start om 14.00 uur met de presentatie van de grootste speculaaspop die ooit aan één stuk gebakken is. Bakker Stroet heeft weken zitten broeden hoe hij het Needs record kon verbreken. Misschien is het hem wel gelukt een wereldrecord neer te zetten. Vanaf 13.45 uur kunnen de kinderen bij Grand Café De Hofmaat/Ten Hoopen Administratie- en Belastingadviseurs aan de Hofmaat 2 gratis een ballon ophalen voor de ballonnenwedstrijd.

Om 14.30 uur gaan de kinderen met z’n allen op het sein van de Zwarte Pieten de ballonnen oplaten. Spannend welke ballon het verst gaat komen. Voor de winnaar is er een prijs. Het hele feestweekend wordt georganiseerd door Ondernemersvereniging Neede, Neede Live en Stichting Horeca Neede.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Veel te doen tijdens opening marktplein”

  1. allemaal leuk en aardig ,maar mag hopen dat de vangrails alwel neergezet zijn.levensgevaarlijk zon autoweg midden over het nieuwe maktplein

  2. Volgens mij kan iedereen zo maar DJ worden tegenwoordig. Waarom geen echte DJ,trekt toch wel meer mensen.

  3. Wat een belachelijk plein. En dan ook nog zo’n belachelijk openen. Steek het geld ergens anders in, in bijvoorbeeld het opknappen van de nieuwstraat. En maak van die weg een doodlopende aub, want met zo’n weg, gaan er zeker gewonden vallen, want ze rijden er nu al overdreven hard door heen.

  4. Fijn dat er op deze manier aandacht wordt besteed aan het nieuwe plein. Ik ga dit weekend zeker genieten van alle zaken die er worden georganiseerd!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven