Vier burgerinitiatieven zijn goedgekeurd

Door Redactie op 07-11-2013

BELTRUM – Het college heeft besloten om aan vier burgerinitiatieven een subsidie toe te kennen. Er wordt subsidie toegekend aan de Stichting Jeugdwerk Beltrum voor het Jeugdhuuske in Beltrum (5.000 euro), aan de Gemeenschap Rietmolen voor het Jeugdhonk in Rietmolen (5.000 euro), aan Buurtvereniging de Weemerhof voor de aanleg van een Jeu de boulebaan/ijsbaantje in Neede (5.000 euro) en aan Noordijks belang voor de aanschaf van een buitenkast voor een AED in het buitengebied van Noordijk (1.650 euro). Voor 2013 is nog een bedrag van 8.350 euro beschikbaar en voor 2014 nog 25.000 euro.

Het Jeugdhuuske in Beltrum De stichting wil een Jeugdhuuske realiseren in de Hassinkhof. Hier wil men jong en oud samenbrengen. Het is duidelijk dat het Jeugdhuuske zal bijdragen aan de sociale cohesie, en niet alleen van jongeren onderling, en de leefbaarheid in Beltrum. De jeugdruimte in de Wanne is voor de activiteiten die de SJB er wil voor ogen heeft minder geschikt en verdwijnt bovendien nu het nieuwe Kulturhus in Beltrum wordt gerealiseerd. Gezien het belang voor de plaats Beltrum, de inzet van de vele vrijwilligers van de SJB, en de positieve uitwerking op de leefbaarheid en de sociale cohesie van de kern Beltrum is de maximaal mogelijke bijdrage van 5.000 euro toegekend.

Jeughonk Rietmolen De Gemeenschap Rietmolen vraagt subsidie voor het project ‘een Jeugdhonk in Rietmolen’. Ook in Rietmolen is er na het vertrek van het jeugdwerk van Betula nog steeds behoefte aan een jeugdhonk. Dit is ook opgenomen in het dorpsplan van Rietmolen. Nu de DAR in gebruik is genomen is de oude voetbalkantine van de voetbalvereniging leeg komen te staan. De ruimte leent zich prima om als Jeugdhonk ingericht te worden, dit in combinatie met de Dorpsböke waarvoor ook nog een ruimte gezocht wordt. Een gemeentelijke bijdrage van 5.000 euro kan er voor zorgen dat ook dit project van de grond komt en krijgt de kern Rietmolen er een voorziening bij die de leefbaarheid van de kern vooral voor de jeugd aanzienlijk vergroot. Ook hiervoor is de maximaal mogelijke subsidie van 5.000 euro toegekend.

Jeu de boulebaan/IJsbaantje De Weemerhof is een nieuwere wijk in Neede met veel jonge kinderen. De wijk heeft al veel dingen zelf gedaan om het wonen in de wijk voor jong en oud aantrekkelijker te maken. De buurtvereniging heeft vorig jaar met behulp van eenvoudige middelen een ijsbaantje gerealiseerd. Dat was een enorm succes. Daarom wil men nu op een duurzame manier een jeu de boulebaan/ijsbaantje realiseren. Omdat beide voorzieningen zullen bijdragen aan de sociale cohesie in de wijk, niet alleen door het gebruik van de baantje(s), maar ook omdat de buurt in de aanleg en het onderhoud van de baan en de omgeving veel zelf zal gaan doen heeft het college besloten hier het gevraagde bedrag van 5.000 euro beschikbaar te stellen.

Buitenkast AED buitengebied Noordijk Stichting Noordijks Belang wil in het buitengebied van Noordijk in het Noordijkerveld (Karelsdijk) een buitenkast voor een AED ophangen om de leefbaarheid van dit gebied te vergroten. Gezien het belang voor de leefbaarheid en het feit dat dit gebied nog niet gedekt wordt door een van de andere AED’s is besloten de gevraagde subsidie van 1.650 euro toe te kennen.

Subsidieregeling Burgerinitiatieven De gemeenteraad van Berkelland heeft begin 2013 de Subsidieregeling burgerinitiatieven Berkelland 2013 vastgesteld. Met deze regeling wil de raad burgers, buurten, verenigingen en dergelijke stimuleren om activiteiten te ontwikkelen die de leefbaarheid en de sociale cohesie in de kernen en Berkelland in het algemeen ten goede komen. De regeling geldt voor 2013 en 2014. Per jaar heeft de raad een budget beschikbaar gesteld van 25.000,00 euro.

Nieuwe burgerinitiatieven zijn welkom Er is voor 2013 nog een bedrag van 8.350 euro en voor 2014 25.000 euro beschikbaar voor nieuwe burgerinitiatieven. Hebt u ideeën, wilt u een aanvraag indienen, of hebt u vragen over de Subsidieregeling Burgerinitiatieven Berkelland 2013, neem dan contact op met de heer Frank Evers via 0545 – 250 250 of [email protected]. De regeling is terug te vinden via de volgende link: http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Berkelland/297651/297651_1.html

 

 

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Inwonersaantal Berkelland nagenoeg gelijk gebleven
BERKELLAND - Het jaar 2021 leverde 361 geboortes op in onze gemeente. Daarentegen overleden er 491 mensen. Berkelland verwelkomde 1450 nieuwe inwoners......
Lees verder »

Campagne ‘Je schuld delen kost niks’ van start
BERKELLAND - Iedereen kan in de schulden terechtkomen. Je ziet het niet altijd aankomen. En soms juist wel. Een schuld is niks om je voor te schamen.......
Lees verder »

Bijeenkomst voor Berkellandse Boeren: Duurzame landbouw in Berkelland
BERKELLAND - Bent u werkend als agrariër? Denkt u aan stoppen of bent u inmiddels gestopt? Op donderdag 17 februari 2022 van 15.00 tot 17.00 uur nodi......
Lees verder »

Braziliaanse topclub Fluminense FC deelnemer Karel Stegeman Toernooi
RUURLO - Eind augustus heeft de Braziliaanse topclub Fluminense FC de organisatie van het Karel Stegeman Toernooi laten weten in 2022 graag van de pa......
Lees verder »

Doe mee aan NL Doet
BERKELLAND - Zoals het er nu naar uitziet, organiseert het Oranje Fonds op 11 en 12 maart NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Heeft......
Lees verder »

Kringloopwinkels Aktief en Bohero openen hun deuren
BORCULO - Kringloopgroep Aktief is 15 januari open gegaan met gewijzigde openingstijden van 9.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie: www.ak......
Lees verder »

Synagoge Borculo gaat 2022 in met ambitieus programma
BORCULO - Educatief en Joods Cultureel Centrum Synagoge Borculo is er klaar voor. Het bestuur van de stichting heeft voor het jaar 2022 een ambitieus......
Lees verder »

Soepactie Excelsior Gelselaar
GELSELAAR -  Muziekvereniging Excelsior Gelselaar organiseert zaterdag 29 januari 2022 haar jaarlijkse soepactie. Naast de befaamde ambachtelijk......
Lees verder »

Vrijdag 28 januari open dag mbo Zone.college
BERKELLAND - Kennismaken met groene beroepen, informatie krijgen over opleidingen, in gesprek gaan met docenten en studenten en enthousiast worden! D......
Lees verder »

Leer vloggen in het BIEBlab
BERKELLAND – Op 19 januari (Ruurlo) en 26 januari (Eibergen) staat BIEBlab in het teken van het maken van vlogs. In beide vestigingen begint het BIEB......
Lees verder »

Hambroekplas trok veel bezoekers in 2021
BORCULO - De stranden van Leisurelands, waar de Hambroekplas in Borculo ook te behoort, trokken ruim 3,6 miljoen bezoekers in 2021 Midden in deze loc......
Lees verder »

FC Twente Soccer Camps 2022
BERKELLAND - Is jouw (klein)zoon of dochter gek van voetbal? Speciaal voor alle kinderen die niets liever doen dan voetballen organiseren wij in 2022......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen karsverhaal
NEEDE Wet ie `t ,wet ie `t al, wij goat “neet” samen noar de stal. Het wurdt wear `n kale bedoeling met de feestdaage. Efkes nog gauw noar `t café hen......
Lees verder »

Fratsen Hij is der wear
NEEDE - Sinterkloas is alwear in `t land . Dus `t gemas oaver de kleur`n van de Pieten geet wear an. As ie niks betters te doone hebt kun ie altied w......
Lees verder »

Fratsen Kletskassa
NEEDE - Wat veur de kleine winkeliers heel normaal is wurdt deur de supermarkten op e bloazen of ze iets nieuws hebt oet e vonden. Het preutje met de......
Lees verder »

Fratsen oogsttied
NEEDE - September is natuurlijk de oogstmoand bie oetstek.De boeren meit nog `n leste snit van `t land. Dit joar was natuurlijk biezonder vruchtboar ......
Lees verder »

NUB TV

Het Jaar Van Joost van Oostrum


BERKELLAND – Bij Berkelland FM blikte verslaggever Bas te Velthuis elk jaar op Oudejaarsdag terug op het jaar dat achter ons lag. In een drie uur durende uitzending sprak hij mensen die in het nieuws waren geweest dat jaar, met de weerman nam hij het weer van het afgelopen jaar nog eens door en steevast was er een terugblik met de burgemeester. Vele jaren was toenmalig burgemeester van Berkelland Hein Bloemen bij hem te gast in de studio. Later nam Joost van Oostrum dit stokje over. De afgelopen dagen blikte Bas voor Nieuws uit Berkelland terug met Berkellanders die er in 2021 toededen. Inmiddels met beelden erbij en volledig online verspreid. Uiteraard kunnen we niet anders dan op Oudejaarsdag deze serie te eindigen met Joost van Oostrum.

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »