Drukke tijden voor ‘ijsbakker’ Wuestman

EIBERGEN – ”Is het kunst? Ja, een beetje wel”, lacht Han Wuestman. De ijsmaker (anno 1969) uit Eibergen maakt op dit moment de prachtigste ambachtelijke ijstaarten. Tronchetto, vierkante Cookies caramel of een ijstaart met bananen en scrok-ijs, het zijn taarten om je vingers bij af te likken (zie foto’s). ”De taarten worden meestal geserveerd tijdens kerst en oud en nieuw. Maar ook bij andere feestje en partijen worden ze gegeten.” Wuestman staat regionaal bekend om zijn soft- en schepijs. Nu kan daar een ‘schepje’ bovenop!: de ijstaart… Wuestman is geopend tot oudejaarsdag (dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur). Mensen kunnen nog steeds binnenlopen voor ijs (op een stokje), milkshakes, en taarten (bestelling). De Eibergse ondernemer blijft voortdurend vernieuwen. “Je moet met de tijd mee. Ik heb nu alweer nieuwe wensen voor 2014. Wat? Een nieuwe vitrine waar meer smaken in kunnen.’ Meer op www.ambachtelijk-ijspunt.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4301]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven