Duikers vinden verloren GSM en ID-kaart

BORCULO – De duikers van Calypso uit Borculo hadden zondagmorgen 1 december een bijzondere klus. Ze werden opgeroepen voor een ‘opsporingsduik’ in de Berkel. Niet door de politie, maar de eigenaar – Romy Derksen (14) – van de verloren spullen trok zelf aan de bel. Drie duikers, Rolf Schootman, Walter van der Gevel en Gerco Stellinga, doken ter hoogte van de Beethovenstraat het koude water in (zie video). Ze gingen heel voorzichtig te werk. Stukje voor stukje werd bodem van de Berkel afgezocht. Na een kwartier werd de telefoon en ID-kaart gevonden. Romy was enorm blij. “Ik hou van je”, riep ze richting de vinder (Gerco Stellinga). Sinds donderdag lagen de spullen in het water. “Ik ben zelf ook de Berkel in geweest maar kon mijn mobiel niet vinden. Een buurvrouw tipte me over de duikers.”

Een van de duikers: ”We krijgen niet zo vaak zulke verzoeken, dit was voor ons natuurlijk een leuke uitdaging en meteen een burgerplicht.” De opsporingsduik werd beloond met een heerlijke appeltaart. ”Meer hoeven we ook niet te hebben.” Het ging Romy niet zo zeer om de telefoon, de ID-kaart – die achter het hoesje zat – vond ze belangrijker om terug te hebben.

De ouders van de Borculose vonden de actie helemaal geweldig. “De mannen verdienen een pluim, er bestaan nog steeds mensen die wat over hebben voor de medemens.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4243]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Duikers vinden verloren GSM en ID-kaart”

  1. Een telefoon die al vanaf donderdag in de berkel lag…. wie is daar in godsnaam bij gebaat dat deze weer uit de plomp gehaald wordt?
    Mijn telefoon heeft al eens 2sec in het water gelegen en was al naar de filistijnen, 3 dagen in de berkel zal een telefoon al helemaal geen goed doen.

  2. @Martijn, lezen en luisteren is ook een vak. Het ging haar niet om de telefoon maar om de ID-kaart… Verder een pluim voor Calypso

  3. Beetje overdreven, met 3 man zoeken, naar een mobiel met id kaart. Ze had even zelf de duikbril op moeten halen en zelf kopje onder moeten gaan. Boete is 25 euro ofzo, dan maar keer pech. Neemt niet weg, dat de duikploeg een duimpje krijgt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven