Hoornblazer start advent in Eibergse kerk

hoornblazer-kerkEIBERGEN – De midwinterhoorngroep uit Eibergen heeft sinds zondag een nieuwe taak. Ze mogen de protestantse gemeente assisteren bij de adventsviering. Zondag mocht blazer Albert Slagman aftrappen in De Oude Mattheüs. Na het aansteken van de ‘paaskaars’ klonk het geluid van de midwinterhoorn. ”Dit doen we voor het eerst, voorgaande jaren stonden we buiten tijdens kerstavond”, aldus Slagman. “Wat we precies doen? We kondigen met de hoorn het licht aan.” Elke adventzondag komt er een blazer bij. Op vierde advent zullen er vier blazers te vinden zijn in de kerk. Na de klanken is tevens de eerste adventkaars aangestoken (zie video). Voor de viering deed NUB een ontdekking. Bij de ingang werd een voedselbankactie gehouden. Veel kerkgangers brachten producten mee voor de armen in Berkelland (zie foto). Ook zamelen ze zegels in van de Plus en Jumbo!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4244]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven