Kom kijken tijdens schapendrijfwedstrijd!

REKKEN – Op 28 en 29 december wordt in Rekken een schapendrijfwedstrijd met Border Collies gehouden. Onder de naam ‘Eindejaarstrial’ is het de laatste wedstrijd van dit jaar. Het is een Engels parcours, hetgeen inhoudt dat de handler (de herder) bij een beginpaal blijft staan en met fluitsignalen zijn hond de schapen laat halen en de schapen via een vaststaand parcours door de hekjes stuurt.

Op beide dagen wordt een klasse 1 (beginners) en een klasse 2 (gevorderden) gelopen. De deelnemers komen uit Nederland en Duitsland en zullen een prachtig staaltje teamwork laten zien van mens, hond en schapen. Een leuk uitje voor iedereen die tussen kerst en oudjaar nog even wil uitwaaien! Op het terrein is een toilet en er is een eenvoudige catering. De toegang is gratis.

Locatie: Op de kruising van de Sappegoorseweg en Vossebultweg (zandweg) te Rekken. Tijden: van 09.00 uur tot ca. 16.30 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven