Markt Estinea en Kunstkring druk bezocht


EIBERGEN – De kerstmarkt die het afgelopen weekend in het centrum van Eibergen plaatsvond had een nieuw element. De Kunstkring B Art had in samenwerking met de Estineagroep Het Reimelink, aan de Nieuwstraat 33 in Eibergen, een kunstkerstmarkt georganiseerd.

Omdat de eigenlijke kerstmarkt alleen op de Brink plaats zou vinden had B Art de organisatie van de kerstmarkt gevraagd een “doorloop” te maken naar Het Reimelink. Om aandacht te trekken werd gebruikgemaakt van bouwlampen en vuurkorven. Dit zorgde voor een sfeervolle verlichting waarin twee kunstenaars van B Art, de houtbewerkers, buiten op straat hun kunnen toonden. Dat gaf veel mensen aanleiding toch even een kijkje te komen nemen. Niet alleen in het atelier van Het Reimelink maar ook in de winkel. “Veel mensen kennen de winkel niet” , zei een van de kunstenaars, “we hebben ze dus ook doorverwezen. Niet alleen onze Kunstkerstmarkt heeft leuke kleine cadeaus maar ook de producten van de winkel zijn de moeite waard om eens binnen te stappen.”

De Kunstmarkt gaf een gevarieerd overzicht van de verschillende disciplines van B Art: houtkunst, keramiek, verschillende schildertechnieken en ook drukkunst, een combinatie van woord en beeld. Vooral de houten huisjes van Seine Schoemaker trokken veel belangstelling. Zowel Het Reimelink als ook B Art kijken met tevredenheid terug op deze samenwerking en het tegelijkertijd bekendheid geven aan ieders organisatie.

Vooral de leiding van de winkel was aangenaam verrast: “de vrijdagavond was een topdag voor ons!”

[nggallery id=4292]

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven