Midwinterwandeling op Tweede Kerstdag

GEESTEREN – De midwinterhoornblaozers uit Geesteren organiseren ook dit jaar hun midwinterwandeltocht. Evenals voorgaande jaren wordt de tocht gehouden op de Tweede Kerstdag. Er is een prachtige nieuwe route uitgezet over de essen die rond het dorp Geesteren liggen. Ook de kerkenpaden zijn in de ongeveer negen kilometer lange route opgenomen. De leden laten hun melancholieke tonen op afwisselende, markante plaatsen langs de route en op de pauzeplaatsen uit hun hoorns klinken. Ook zijn de blaozers bereid uitleg te geven over de eeuwenoude traditie. Bij helder vriezend weer kunt u gedurende de gehele tocht de tonen van de hoorns horen. Onderweg zijn er twee pauzeplekken waar de inwendige mens niet wordt vergeten. Een pauze is bij de Busker en de andere is in de korenmolen.

Op Tweede Kerstdag kan vanaf 12.30 uur gestart worden bij het voormalige armenhuis/diakoniehuis, tegenwoordig verenigingsgebouw de Staove, aan het Kerkplein midden in het dorp Geesteren. Deelname aan de Midwinterwandeling kost 4 euro per volwassene en 2 euro per kind. De prijs is inclusief een kop snert en een portie poffertjes bij de pauzeplaatsen en een Glühwein of warme appelsap na afloop bij de Staove.

De kaarten zijn te koop aan de start bij de Staove. Een deel van de opbrengst van de wandeling schenkt de organisatie aan de Voedselbank Berkelland.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven