Provincie akkoord met verplaatsen rotonde

BORCULO – Provincie Gelderland gaat akkoord met het verplaatsen van de rotonde op de Hekweg, Needseweg, Rondweg in Borculo. Deze verplaatsing is gewenst, omdat de Needseweg wordt verlegd op een grotere afstand van woonwijk ‘Het Hambroek’. De verlegging van de rotonde vormt het sluitstuk van deze operatie. Hierdoor wordt het woon- en leefklimaat in de gehele wijk verbeterd.

De buurt heeft bij de inspraak over de bouw van de nieuwe melkpoederfabriek van FrieslandCampina Domo aangedrongen op een nieuwe ontsluiting. De nieuwe ontsluitingsweg zorgt voor een fraaiere entree van Borculo en een betere ontsluiting op het bedrijventerrein. Wethouder Leo Scharenborg is blij met de medewerking van de provincie. De buurt, die donderdag werd bijgepraat over de Needseweg, is ook zeer content.

De totale kosten van de nieuwe weg zijn berekend op maximaal zes miljoen euro. De provincie Gelderland, FrieslandCampina Domo en de gemeente Berkelland betalen hiervan elk een derde deel.

Burgemeester en wethouders zijn begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van de nieuwe weg. De verplaatsing van de rotonde maakt hiervan nu deel uit. De weg wordt uiterlijk eind 2015 in gebruik genomen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven