Reurlse Winterdag: De Seinpaal in bedrijf

RUURLO – Zoals gebruikelijk heeft de VVV weer een mooie wandelroute uitgezet voor diegenen die de Reurlse Winterdag op sportieve wijze willen beginnen. Een vaste pleisterplaats is de CactusOase, een unieke plek om even op adem te komen in een warme kerstsfeer. Op deze zondag  (15 december) zijn alle clubbanen van “De Seinpaal” in vol bedrijf. Een waar kunstwerk is de modelspoorbaan “Planks” van Guillaume Veenhuis, dat een Engels smalspoormuseum uitbeeldt. Heeft u een LGB-trein, laat hem dan een tochtje maken door een groot Mexicaans rotslandschap waar ook de Thomastrein zijn vaste route volgt. Er zal een poging ondernomen worden om het huidige baanrecord (een Big Boy met 22 wagens) te verbreken. Door deel te nemen aan een fotowedstrijd op Twitter en Facebook kan men een leuke prijs winnen.

Sfeervolle accordeonklanken van Gerrit Hulshof, bekend van Modelbouw Panorama, prikkelen de Kerstman wellicht tot een dansje.  In de kantine treft u enkele interessante stands aan. Demonstratrice Hilde Schreurs, van Ha-eS-Shop, en gastvrouw Anny Cactus vertellen u graag over de bijzondere werking van de plant  Aloe vera en haar producten. Ook kunt u bij Hilde o.a. een workshop (tussen 11.00 en 15.00 uur) volgen over het onderwerp:  schoonheid en een verzorgd uiterlijk. Erna Olthof toont haar prachtige quilten die zij slechts met behulp van naald, draad en schaar op ambachtelijke wijze heeft vervaardigd.

U kunt bij Joke Verstege allerlei schitterende sieraden en (kerst)geschenkjes in leuke verpakking kopen. Dit evenement vindt plaats in het voorste gedeelte van de CactusOase. Dit gedeelte is gratis toegankelijk. Bezichtiging van het Cactuspark, dat voor jong en oud wat te bieden heeft, kost de normale entree.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven