Thuiswedstrijd voor band ‘De Hakviolen’

NEEDE – Ze noemen zichzelf een Twents-Achterhoekse rock and roll band, gebrouwen uit het zuiverste water tussen de Regge en de Schipbeek. De formatie De Hakviolen komt zondag 22 december live in actie bij café Vally’s in Neede. Een thuiswedstrijd dus voor Needenaar Ronald Roerink. Ze kunnen terugblikken op een memorabel jaar. ,,Nadat we de afgelopen drie jaar in diverse samenstellingen op menig feestje hebben gespeeld, viel dit jaar ineens alles op z’n plek”, vertelt Roerink.

Alsof het om een spelletje domino ging, onderging de band na het aantrekken van zanger Eric ‘Reerbek’ Roessink – onder meer bekend van de Haverkamp Band – een complete metamorfose. Na een nieuwe zanger deden zich meerdere personele wisselingen voor. ,,Onze manager bleek plotseling ook gitaar te kunnen spelen en een gitarist werd blij met een bas in zijn hand.”

Bovendien kwam er muzikale versterking in de persoon van Gorro, voormalig gitarist van Jovink en de Voederbietels. Het bleek een wonderlijke speling van het lot. ,,De huidige bandleden kennen elkaar al heel lang. Al ruim een kwart eeuw zelfs. Het mooie is dat De Hakviolen zodoende bestaat uit een stel vrienden. Behalve dat we op onze Zündapps en Kreidlers samen naar school gingen, deelden we zo ongeveer alles met elkaar. De liefde voor Grolsch, vrouwen en FC Twente. Maar ook onze grote gezamenlijke passie: de band Normaal.”

Nu, ruim 25 jaar later, variëren de muzikale voorkeuren nogal. ,,Van southern rock tot metal en van blues tot punk. Maar één ding blijft overeind: de waardering voor die oude helden van Normaal. Het zal dus niemand verwonderen dat we nogal wat nummers van Normaal in ons repertoire hebben opgenomen. En dan met name het oude werk uit de eerste wilde jaren.”

Het optreden bij Vally’s aan de Oudestraat begint om 18.30 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven