Boswachter hekelt dumpingen in Ruurlo

RUURLO – In de Ruurlose bossen wordt de laatste tijd veel afval gedumpt. Zakken huisvuil tot bouwafval, van alles komen de boswachters van Staatsbosbeheer tegen. Tjibbe Hunink: ”Afgelopen donderdag heb ik weer een dumping aangetroffen. De rommel lag langs de Oude Zelhemseweg. Mensen onderschatten wat ze aanrichten. Dieren, zoals reeën kunnen sterven als ze het plastic binnen krijgen. Dit is helemaal niet nodig!” Elke melding wordt door de boswachters serieus opgepakt. Staatsbosbeheer doorzoekt de gedumpte spullen en probeert de eigenaar te achterhalen. “Via de media wil ik vragen of wandelaars en andere passanten alert willen blijven. Noteer kentekens en meldt verdachte situaties bij de politie en Staatsbosbeheer. Dan hopen we dat we de dumpers op heterdaad kunnen betrappen.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven