Brandweer: Parkeer niet voor uitrijdeuren

EIBERGEN – Wie parkeert zijn auto voor de uitrijdeuren van brandweer Eibergen? Niemand, zult u denken! Maar toch gebeurd het met regelmaat. Donderdagavond 9 januari werd de doorgang weer geblokkeerd door meerdere geparkeerde auto’s. ”Dat is niet alleen asociaal maar ook kortzichtig gedrag. In geval van een uitruk levert het ons vertraging op met mogelijk grote consequenties”, aldus Martijn Boeijink namens brandweer Eibergen. De postcommandant gaat bekijken welke maatregelen er genomen kunnen worden. Op Facebook verschijnen al heel wat reacties. De één pleit voor een boete de ander zegt; ”Ik zeg open knippen die handel! Maak er maar een cabrio van.” De auto’s zijn voornamelijk afkomstig van mensen die naar de sportschool gaan. De kazerne is te vinden aan de Nijverheidsstraat.

Foto’s brandweer Eibergen:
[nggallery id=4365]

Deel dit artikel:

21 gedachten over “Brandweer: Parkeer niet voor uitrijdeuren”

 1. Paul uit Neede

  Dat is dan jammer voor die mensen die daar hun auto parkeren maar ik zeg gewoon gas geven en duw ze maar aan de kant want als je zo kortzichtig bent verdien je gewoon een deuk in je auto

 2. er zitten toch kentekenplaten op die auto’s de nummer doorgeven aan de politie en dan een hele vette bekeuring geven. Of weg laten slepen en dan de kosten is voor de auto bezitter dat leert beter om niet meer te parkeren daar

 3. Hoe tegenstrijdig kan het zijn: “sporten” op de sportschool…het liefste met je luie gat tot in de sportschool rijden met de auto i.p.v. een stuk te fietsen of te wandelen , zodat je voordien al genoeg beweging krijgt en de sportschool misschien wel niet meer nodig hebt. Dit soort “sporters”mogen een hele hoge boete krijgen.

 4. achterhalen wie de eigenaar is en dan dringend hulp voor die persoon zoeken wand hij of zij is niet helemaal helder in zijn hoofd, een wel denkend mens doet zo iets niet.

 5. Met de auto naar de sportschool, om daar een uurtje te sporten ???? Pak de fiets 😉 Ook geen parkeerprobleem meer. De DEUK erin brandweermannen, maak er idd maar een mooie cabrio van !!

 6. Mooi grote witte kruizen op de stoep kalken lijkt me meer dan genoeg. Even melding maken bij sportschool en probleem is opgelost. Een melding op NuB is ook weer gedaan en klaar is kees.

 7. Brandweer Eibergen

  Gisteravond hebben wij weer moeten constateren dat er personen zijn die hun auto voor onze uitrukdeuren van de kazerne parkeren. Achter deze deuren staan onze brandweervoertuigen en bij een melding moeten wij zo snel mogelijk kunnen vertrekken. Wanneer een auto de doorgang voor onze voertuigen blokkeert kan dat ernstige gevolgen hebben voor het incident waar wij naar toe moeten. Zo kan die vertraging resulteren in bijvoorbeeld brandoverslag of in het ergste geval zelfs het verschil betekenen tussen leven en dood.

  Het is daarom niet alleen asociaal om uw auto te parkeren op het terrein van de brandweerkazerne maar ook kortzichtig. Naast dat auto’s op de uitrit van de brandweervoertuigen geparkeerd worden, zien wij ook regelmatig auto’s op de parkeerplaatsen voor onze vrijwilligers staan. Hierdoor zijn zij genoodzaakt om hun auto verder van de kazerne te parkeren waardoor er ook hier vertraging in de uitruktijd ontstaat. Ook auto’s die aan het begin van de Nijverheidsstraat geparkeerd staan maken het moeilijk voor onze vrachtwagens om snel de weg op te kunnen draaien.

  Wij vragen om uw begrip en niet de auto op het terrein van de brandweer te parkeren, laat staan de doorgang te blokkeren. Ook helpt het vrij houden van het eerste stuk van de Nijverheidsstraat ons om snel de straat op te kunnen draaien. Aan de andere kant van de sportschool zijn, zeker in de avonduren, ruim voldoende parkeerplaatsen beschikbaar om uw voertuig neer te zetten zonder dat dit overlast oplevert.

  Wij gaan bekijken welke maatregelen wij kunnen nemen om te voorkomen dat mensen toch hun auto’s op het terrein van de brandweer neerzetten en de doorgang bemoeilijken.

 8. Bel mij maar, ik heb wel een oplossing. Krijgt de brandweer er meteen een oefen project bij. Er met de shovel tegen en overheen rijden, zodanig dat die luie “sporters”wel met de fiets moeten, de volgende keer.

 9. Wat dacht je van slagbomen met toegang alleen voor
  brandweer en hulpdiensten.
  Of kan dit weer niet in Eibergen maar alleen in andere plaatsen.
  berkellander

 10. De uitgang blokkeren van de brandweer kan dus echt niet.
  Als deze mensen verstandig zijn en er is geen parkeerplaats meer bij de Sportschool is er bij de buren aan de andere kant nog een hele grote parkeerplaats achter het gebouw. Normaal gesproken wordt er ’s avonds niet gewerkt en pik je hun eigen parkeerplaatsen niet in, overdag natuurlijk wel. En een klein stukje lopen moet toch geen probleem zijn, ook al omdat je toch al gaat voor het sporten.

 11. Kan aan mij liggen maar moeten daar maatregelen voor getroffen worden. Volgens mij getuigd dit soort actie’s niet van slimheid. Ik zou zeggen Iliohan bellen en afslepen kosten eigenaar doen ze het nooit weer

 12. wat is dit leven ons bellen 112 en er staat geen wagen meer,of staat het niet met borden aangegeven uitrit brandweer.. BRANDWEER HET IS OOK ANDERS OPTELOSSEN>?

 13. Ik was gisteren zelf ook trainen, en jawel deze persoon gaat altijd netjes met de fiets zodat hij zijn warming up al gedeeltelijk heeft gedaan 🙂
  En er was gister ook de bloedbank daar waar vooral wat oudere mensen zijn die bloed komen geven.
  En.als daar gemiddeld 15 mensen zijn om bloed te geven dan staan daar dus ook 15 auto’s extra

 14. Volgens mij wordt er altijd geroepen dat er hard moet worden opgetreden wanneer de hulpdiensten worden belemmerd in het uitvoeren van de taken.
  Dit is misschien geen fysiek geweld tegen de hulpdiensten, maar wel een belemmering. Hard optreden dus. Natuurlijk niet met shovels etc. maar een flinke geldboete moet toch te realiseren zijn.
  P.S. de brandweer kan toch even de politie bellen om een aantal bekeuringen uit te schrijven.

 15. Dan ben je echt een klein verstand als je de uitrit van de brandweer blokkeert. Die wonders zullen wel denken dat de brandweer van 9:00 tot 17:00 alleen actief is. Misschien een duidelijk bord erbij,jammer dat de maatschappij zo wordt en geen gezond verstand meer gebruiken. Wegslepen+ bekeuring en sleepkosten lijkt mij eerst voldoende. Flyers rond delen op de sportschool,maar eigenlijk is dit de omgedraaide wereld! Mensen gebruik je verstand eens!!!

 16. Ik ken nog wel iemand uit Neede die die auto’s wel even met zijn bijl wil bewerken. Dat zal ze leren.

 17. Wouter je slaat precies de spijker op zijn kop. Het moet helemaal niet uitmaken of het nu bezoekers zijn van de sportschool op niet. Het gaat om de verantwoordelijkheid van de mensen zelf zoals met meerdere dingen die in deze maatschappij gebeuren. Het zou eigenlijk van de zotte zijn dat we overal borden moeten plaatsen om mensen maar te informeren, verbieden, verplichten of wat dan ook. Maar ja zo is de maatschappij, anders was er ook geen politie nodig. Verder ben ik zelf trouwe bezoeker van The Chariot,. Ik vind dan ook niet dat anderen kunnen oordelen over met welk vervoersmiddel ze moeten gebruiken. Er trainen genoeg mensen met een lichamelijkebeperking en mensen die van verder af komen. lees ook het artikel op de Facebook pagina van de Brandweer https://www.facebook.com/brandweereibergen waarin The Chariot het e.e.a. toelicht

 18. de oplossing ligt bij de sportschool die moeten zorgen voor meer parkeerplaatsen zij zijn ook verantwoordelijk voor hun klanten naast de sport school ligt een stuk gras veld maak er parkeer plaatsen van . en die auto voor de deur staan een dikke bekeuring geven dit is erger dan door rood rijden of mobiel bellen . zie dit in veel gevallen als poging tot doodslag !!! min maal rijbewijs afnemen voor een jaar!!!

 19. Aan de andere kant van de kantoren(oogcentrum) is een heel groot verhard verlaten terejn naast Motor Eibergen dus pakkeer plaats genoeg maar de mensen zijn te lui om zo ver te lopen.

 20. Jip, je opmerking vind ik zelf erg kortzichtig. Heb je bijv. mijn opmerking gelezen? En daarnaast vind ik niet dat de sportschool er verantwoordelijk voor is. De automobilist is zelf verantwoordelijk waar hij of zij zijn auto parkeert. Over parkeergelegenheid gesproken, zie bijvoorbeeld het kaartje wat de Brandweer gemaakt heeft http://www.brandweereibergen.nl/niet-parkeren-voor-uitrijdeuren/ . Voldoende parkeergelegenheid. Het probleem ligt gewoon bij de automobilist. Wellicht anders een wegsleepregeling bordje plaatsen of een sanctie van 1000 euro erop zetten. Dan bedenk je nog wel of je daar je auto parkeert. En te lui om te lopen is het ook niet altijd, ook in mijn voorgaande bericht kun je lezen dat er genoeg mensen trainen met een lichamelijke beperking. Daarnaast zit er ook een fysiotherapie praktijk in waar geregeld mensen komen die niet echt makkelijk lopen, dus die stelling gaat ook niet per definitie niet op. Toch jammer dat mensen altijd gelijk oordelen en gaan wijzen op het moment dat er wat aan de hand is. Kijk eerst waar echt de verantwoordelijkheid ligt en roep niet zomaar. lukraak

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven