‘Da Vinci’ school zoekt nieuwe leerlingen

BORCULO – De groep 3, 4, en 5 leerlingen van de Da Vinci school, een school voor hoogbegaafde kinderen in Borculo, willen graag wat meer klasgenootjes. Vandaar dat de Da Vinci school een actie start. En deze begint op woensdag 22 januari met een informatieavond voor ouders van (potentiële) groep 3-4-5 leerlingen. De deuren van de Da Vinci school gaan om 19.45 open en sluiten weer om 22.00.  Aanwezig zijn: ouders en leerkrachten van groep 3-4-5 leerlingen en Jolanda Reinders, de coördinatrice van de Da Vinci school. Onder het genot van een kopje koffie of thee, met daarbij wat lekkers door d leerlingen gemaakt, kunt u in informele sfeer informatie inwinnen over de werkwijze van de Da Vinci school. En, bijvoorbeeld, vragen waarom ouders uiteindelijk toch voor de Da Vinci school hebben gekozen.

”Omdat de Da Vinci school relatief jong is ten opzichte van de andere scholen hier, en daardoor onbekender, twijfelen veel ouders of ze wel of niet voor de Da Vinci school moeten kiezen. Naar een andere school gaan is ook een hele stap. Daarom organiseren we deze informatie avond, maar hebben we ook de ‘week op proef’. Een kind mag dan een hele week bij ons op school meelopen. Dan kunnen het kind én de ouders aan het idee van een andere school wennen”, aldus Jolanda Reinders.

”De ouders die uiteindelijk toch voor de Da Vinci school hebben gekozen, zeggen unaniem: ”hadden we het maar eerder gedaan.” Hun kind heeft duidelijk baat bij het onderwijs van de Da Vinci. Op grote scholen met grote klassen, is het lastig de aandacht te verdelen. Hoogbegaafde leerlingen kunnen dan buiten de boot vallen, met alle gevolgen van dien.’

De Da Vinci school in Borculo is een voltijds basisschool voor hoogbegaafde jongens en meisjes. De kinderen krijgen dezelfde vakken als op andere basisscholen aangeboden. Maar dan wel compact en op een uitdagend niveau. Daarnaast is er ruimte voor verdiepen en verrijken. Op de Da Vinci zit uw kind niet alleen tussen leeftijdsgenoten, maar ook tussen ontwikkelingsgelijken. Speerpunten zijn: zelfstandig werken en leren leren. Voor meer informatie: www.davinci-berkelland.nl.

De Da Vinci school wordt ondersteund en begeleidt door Novilo. Voor meer informatie: www.novilo.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven