Gemeente pakt foutparkeerders hard aan

EIBERGEN – De dorpswachten gaan samen met de politie vanaf maandag 10 februari intensiever controleren op fout parkeren op groenstroken, blauwe zone en woon- en winkelerven. Daarnaast wordt er gecontroleerd en bekeurd voor parkeren op invalidenparkeerplaatsen. Dit geldt voor de hele gemeente. Parkeren op een plek waar je alleen laden en lossen mag kan € 90,- kosten, (invalidenparkeerplaats (€ 370,-) en parkeren op groenstroken € 140,-.

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Gemeente pakt foutparkeerders hard aan”

 1. Alleen op foutparkeren ?? Het idee is prima ! Als jullie er dan toch zijn…er rijden nogal een behoorlijk aantal figuren( niet leeftijdgebonden, jong en oud!) door de centra van de kernen die ook zo’n prachtig prentje verdienen. Want als je met hoge snelheid door het centrum/ woonerf rijdt en daarmee mensen en vooral kinderen doelbewust in gevaar brengt, dan mag je best trots op jezelf zijn dat je een prent krijgt ! Toch ? Plus een parkeerbon, dan ben je echt de held van het dorp. Twee vliegen in één klap, zonder extra uren in te zetten.

 2. Ik zou beginnen met controleren bij de supers in Berkelland. Op invalidenparkeerplaatsen staan om de haverklap mensen die een zak chips en een blik energydrink halen in een aso-bak. Kassa € 370,00. Prima.

  Allaaf

 3. ik zou eerst eens echte dorpswachters aannemen en niet van die Hiele likkers en nep bewakers het is een schande dat zulke mensen dorpswachten zijn

 4. Ik denk dat het heel verstandig is dat ze ook de popijopie jongeren aanpakken die met hun VW golfjes, Daihatsu charade en Alfa`s iedere avond door het dorp racen even aanpakken!
  Mocht de politie dit niet willen doen dan heb ik graag even contact met hun!
  Ik ga dan namelijk zelf deze mensen opwachten en zal zorgen dat ze geen overlast meer kunnen veroorzaken!
  Ben het spuugzat iedere avond de zelfde auto`s tegen te komen die op de Lariksweg 3 versnellingen de begrenzer aantikken nadat ze naar iedere drempel een burnout hebben gemaakt. Ik zal komende week al beginnen te posten om kentekens te noteren zodat deze rechtstreeks naar de politie kunnen!
  Dat scheelt onze agenten weer werk en tijd die ze dan weer nuttig kunnen besteden aan flitsen etc.
  Vind het persoonlijk wel raar dat er notabene een agent aan de lariksweg woont tegenover de regenboog en dat deze nog geen last heeft van deze overlast!!

 5. Fijn, laat ze ook is komen controleren op het onnodig op de stoep zetten van auto’s voor je huis. Daar zouden ze is een x wat aan moeten doen

 6. Helemaal met de bovenste reacties eens Moeten ze niet alleen in Eibergen doen maar in heel Berkelland en die boete voor invaliden parkeer plaats gelijk verhogen naar 450 euro
  En dit alles niet voor een week maar voor altijd misschien dat dat helpt

  Groeten nog een Needenaar

 7. Ik vind het prima dat ze gaan controleren. Alleen laat ze dan zorgen voor meer parkeerplekken. Aan de kruiskamplaan en leusinkweg zijn namelijk geen fatsoenlijke parkeerplaatsen en daarom zetten wij de auto wel eens in de leusinkweg op de stoep omdat er geen andere mogelijkheid is. Laat ze die plantsoentjes eens weg halen en daar parkeerplaatsen van maken. Zo wordt er ook niet meer fout geparkeerd. En even voor de duidelijkheid. Die €90,- is leuk en aardig maar er komen wel €7,- aan administratiekosten bij dus zet er dan gelijk neer bijna €100,-

 8. denk niet dat het nodig is de nummers op te schrijven.ze zijn wel bekend bij de politie.maar de polite moet is opstaan en actie ondernemen.en dan niet tegn burgers die zich wel aan de regels houden ,maar aan lieden die zich met alle soorten terreur bezig houden.

 9. @ J

  Wat wil je nou, je zegt ik ga deze mensen zelf opwachten en zorgen dat ze geen overlast meer gaan bezorgen.. Even later vertel je in het verhaal dat je de kentekens op gaat schrijven en doorgeeft aan de politie.

  Je hebt klagers en klagers, en die zullen er altijd blijven. De mensen die het niks uitmaakt die hoor je niet en dat zijn er altijd veel meer. 1 op de 100 is een klager.

 10. Helemaal met j eens. Die auto’s (vergeet ook die Aixam niet qua geluidsoverlast) gaan dan vervolgens via de Lindenstraat de Beukenlaan in om daar “op bezoek te gaan”. En als die agenten/burgerwachten dan toch in die buurt zijn: Al die automobilisten die uit de richting Haarlo komen (sommige niet hands-free bellend) en linksaf slaan naar de Borculoseweg via de binnenbocht, ik word daar regelmatig als fietser bijna van de sokken gereden.

 11. Eindelijk gebeurd er wat?! Auto,s staan op plekken waar geen auto hoort of buiten de parkeer plek. Vooral in de hoek Florijn ,warme bakker en slager is het erg. Ook(vooral)op zaterdag.Als fietster is het goed uitkijken, je hebt zomaar een bijnabotsing. Zou het er dan toch nog van komen dat er wordt gekontroleerd? Ook op Zaterdag? Ben benieuwd!!!! Een fietster

 12. Ga dan ook controleren of de honden bezitters de honden hebben aangelijnd en of ze een poep zakje bij zich hebben ,niet eentje die is vast geknoopt aan de lijn ,maar werkelijk een poepzakje

 13. In de 3e versnelling de toerenbegrenzer aantikken lukt daar niet een ,dan rij ik namelijk 130 km per uur met mijn charade haha

 14. Beste gemeente, ik geef u groot gelijk. Ik zou beginnen bij scholen waar ouders die kinderen, die waarschijnlijk niet meer goed lopen kunnen, naar school brengen. Auto staan geparkeerd als of ze uit de lucht komen vallen en daar zie ik niemand. Men is wel druk met bordjes plaatsen van “wij gaan weer naar school” maar als de verkeersveiligheid ten koste gaat van de veiligheid zijn de ouders niets thuis. Laat die kinderen lekker door de buitenlucht lopen, niks mis mee.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven