Gemeente wil carbidschieten aanpakken

EIBERGEN – Burgemeester Bloemen heeft vandaag op Berkelland FM zijn zorgen geuit over het carbidschieten in Berkelland. De burgervader heeft afgelopen dagen diverse locaties bekeken. Conclusie van Bloemen: De lanceer projectielen zijn veel te groot. Daarmee komt de veiligheid van burgers in gevaar. Ook nemen de meldingen van geluidsoverlast toe.

De burgervader vertelde in het interview dat het beleid van Berkelland veel te mild is. Daarom wil hij bekijken of het artikel in de APV aangepast kan worden. ”Er moet iets in komen over de maximale inhoud van de bussen. Een gewone melkbus is geen probleem, maar de kanonnen die ik gezien heb zijn levensgevaarlijk.”

De gemeenteraad kan uiteindelijk de beslissing nemen over de aanpassing in de APV.

Deel dit artikel:

34 gedachten over “Gemeente wil carbidschieten aanpakken”

 1. Ik ben het helemaal met de burgemeester eens. Carbidschieten is een leuke traditie, maar dan wel gewoon ouderwets met de melkbus. Die kanonnen zijn gewoon onbenullig. Wachten tot er een ernstig ongeluk gebeurt. Wij wonen in de bebouwde kom, maar zelf bij ons rammelden de ramen in de sponningen.

 2. Volkomen mee eens traditie in stand houden en dat was altijd al gewoon melkbussen !!!

  Of moet Roosenboom het in Amsterdam nog horen !!!

 3. Je kon er op wachten, een paar jongs uit hoarle hebt de lokale bromsnor in de leerze e pist en nu moeten de regels aangepast worden. Het 2 dagen in het jaar, dat men zich daar druk om maakt!

 4. tuurlijk had niet anders laat meneer bloemen zich eens ergens anders druk om maken gevaarlijk kruispunten .bomen dicht langs de weg en ga zo maar door of stellen we meteen voor om een grote vuurwerk show tegeven en de rest verbieden echt wordt dood moe van dit gezeur en gezeik krijg steeds meer het idee dat we in het midden oosten wonen daar hebben de burgers ook niks te zeggen alleen maar mafkezen die denken dat ze alles zijn !!!!!

 5. Uitgemolken burger

  Misschien moeten we gewoon alles wat leuk is verbieden, weten we ten minste zeker dat het zon dictactuur van de machtste wordt

 6. Ja lekker makkelijk weer. in de dorpskernen wordt van alles gesloopt met zwaar vuurwerk maar dat laten we voor het gemak maar even voor wat het is, laten we de jongens die buitenaf met het carbid staan maar gaan aanpakken, dat is wel zo makkelijk, stelletje helden! Als je echt wat zinnigs wil doen ga je de straat op en pak je het TUIG aan dat andermans spullen sloopt! heb een aantal jaren in Neede gewoond en mij kapot geërgerd aan al het vandalisme met vuurwerk, vaak al vanaf begin November, woon nu buiten af en heb totaal geen problemen met de carbid “kanonnen” van de buren die slechts 2 dagen in het jaar te horen zijn.

 7. Goede zaak dat dit aangepakt wordt! Op facebook gaat alweer een filmpje rond van een ontploffende giertank…

 8. LAAT ZE LEKKER MET CARBIET SCHIETEN DIE 2 DAGEN PER JAARER ZIJN WEL BELANGRIJKERE ZAKEN WAAR DE BURGEMEESTER EN ZIJN ZOOITJE ZICH MEE BEZIG KUNNEN HOUDEN

 9. Wat een cultuurbarbaar die Burgemeester, ook al passen ze de APV aan. Doen we toch lekker niks op uit!!!!!

 10. Was te verwachten agentjes zonder kennis van zaken worden te kijk gezet en gaan huilen bij papa Bloemen.

 11. Bah,
  Word er een beetje moe van met dat bemoei van hun. Woon zelf ook vlakbij een veldje waar de hele dag Door met meerder carbid bussen/tonnen geknald word en heb daar absoluut geen probleem mee als je ziet hoeveel plezier deze mensen ermee hebben.
  En naderhand word er met elkaar gezamenlijk op geruimt, en niet zoals soms in het dorp er gebeurt dat het gewoon een zooi is en dat alles word opgeblazen op afgebroken.

 12. Even voor de goede orde, als je de film goed bekijkt kun je zien dat de giertank niet ontploft maar dat de draadstangen waar het deksel mee vast zit los aan de tank zitten en dat dus het achterdeksel van de tank is geknald. Dit is natuurlijk niet ongevaarlijk maar van een ontplofte tank is geen sprake, wat een ophef voor dit onderwerp.

  We kunnen volgend jaar wel in het gemeentehuis gaan carbid schieten, dat staat toch half leeg, als je het over crimineel hebt, wat een verspilling!

 13. Stoere praat wouter…lekker veilig op je kamertje typen…internetheld…totdat meneer agent komt om de boel in beslag te nemen….en nu thee drinken met mama

 14. we maken er een berkellanse pol staat van niets is goed
  op de mors was het weer een puin hoop

 15. hele goede zaak ! zelfs in eibergen schieten ze carbid aan de Esweg,,,gewoon midden in een woonwijk…gewoon schandalig,,,,,maar die aso,s weten niet beter !!!!!!! die denken dat ze leuk zijn,,maar iedereen weet wel beter….als ze dat weer gaan doen gaan wij er wel even langs met oudejaarsdag ! en dat is het over en uit !!!!!

 16. vind het nogal overdreven laat die jongens toch 2 dagen per jaar een oerknal als dat alles is ik,vind de ergenis rondom het vuurwerk wat al vanaf begin november geknalt wordt voor in noord een oosterijkse buurt heftig erg heftig het leek oudjaarsadag wel oorlog hier bij ons achter in de geestersebinnenweg harde knal muziek en niet te vergeten die donderslagen jonge jongens oke maar,dat het zo heftig moet zijn de dieren raken helemaal van de wijs ons hondje blafte elke keer iritant maar,heb hem avonds wel rustgever gedaan op natuurlijk manier maar,vind dit meer ergenis dan die paar knallen van het carbid schieten deed ik vroeger zelf ook kom ook van olatte land dus,is heel normaal en die hoge heren zet je ergens anders voor in dan diei gezelligheid weghalen en nemen.
  Zou me meer druk gaan maken om hoe het straks allemaal moet als de jeugdzorg enz enz naar gemeente toe gaat daar,komt heel veel werk bij kijken en dat is niet zo maar iets dus maak je daar druk om en laat het carbid schieten voor wat het is we leven toch niet in het middenoosten waar mensen niks te zeggen hebben of mogen????!!!

 17. Wouterje hele stoere praat!!! Echt een internetheld. Maar bekijk het eens van de andere kant. Alles wat buiten de bebouw de kom word afgeschoten heeft er allemaal last van. Weet je dat er 10 jaar geleden eens een onderzoek is gedaan, dat een koe rond oud en nieuw 50% minder melk geeft???? Misschien eens aan boer lief vragen die er naast liggen, of die het er wel mee eens zijn. 9 van de 10x niet. Misschien dat de gemeente de economie er eens bij moet gaan halen, want dan is het snel afgelopen en dat de veroorzaker van de bijvoorbeeld melkproductie dit moet betalen.

 18. Nou Henk, mijn jeugd ligt in de jaren 80 dus ik zit niet in mijn kamertje. Jouw reactie is veel meer ”internetheld achtig” De politie neemt niks in beslag, die willen eigenlijk deze dag ook niet verpesten. Hoe wouden ze al die zooi allemaal meenemen? En als we met 50 mensen daar staan en we zeggen het is van ons allemaal, moeten we dan allemaal mee? Wat kost dat wel niet aan tijd! Lijkt mij dat er belangrijkere prioriteiten moeten zijn bij de Politie.

  Dus kort gezegd ben je wel een beetje een azijnpisser HENK!!!!! Ga lekker zelf thee drinken op het balkon van je bejaarden appartementje met je kat en de geraniums.

 19. zijn de jongens een keer van de straat gaan ze weer klagen over het cabid schieten! waar gaat dit heen??

 20. Haha k.
  50 procent minder melk. Wat een gelul.
  En waarom zouden boeren dan nog toestemming verlenen om carbid te mogen schieten?
  Door verhalen van mensen die de klok hebben horen luiden en hun hondje gaan aaien als hij een keertje bibberd(en de hond dus beloond voor verkeerd gedrag, gevolg de hond bibberd nog harder ). Mogen we straks alleen nog vuurwerk op televisie kijken, maar wel zonder geluid anders wordt het hondje bang.
  De beste wensen!!!

 21. De meesten beseffen niet eens dat er ook echte boeren bij staan met het carbid schieten, dus die hebben er geen problemen mee! Dus ook melkboeren die ZELF carbid afschieten, dus het 9 tegen 10 gaat niet op. Eerder 1 op de 10 die het er niet mee eens is. Jullie klagers praten voor de boeren terwijl je zelf in een doosje woont. Carbid schieten komt juist van de boeren en klagers wonen vaak in rijtjeshuizen…

 22. Wat K zegt klopt wel degelijk. Een koe wat een dag gestrest is geeft wel degelijk minder melk. Of dit 50% is weet ik niet. Maar die onderzoeken zijn gedaan door universiteit Wageningen. Echt geen dom gelul wat K hier zegt, misschien eens even nagaan.

 23. Helemaal mee eens met de opmerking van Hein. Ook ik heb exemplaren gezien die “dan ook helemaal niks te maken hebben met de traditie van carbidschieten” (Lees Haarlo)
  Melkbussen is traditie dus laat het bij die traditie. Welke opmerking er ook op komen … geen melkbus dan verbieden gewoon.

 24. Het is wel dom gelul.
  Vraag maar aan elke boer die je vinden kunt of hij 1 januari de helft van de melk in de tank heeft.
  Als je er 1 vind dan wordt er gelogen.
  Het is wel zo als een koe onder het melken schrikt dat zij de melk op kan trekken. Maar dan is het donker op oudejaarsdag en wordt er normaal gesproken niet meer geschoten.
  Dus als je met feiten wilt komen ga het dan niet overdrijven.

 25. Wat een gezeur allemaal, jullie wijken helemaal van het onderwerp af. Laat iedereen lekker carbid schieten , maar dan wel in een melkbus zoals het ooit begonnen is!
  Het hoort gewoon bij oud en nieuw, maar doe het wel verantwoord, met die grote kanonnen zoals in Haarlo vind ik ook niet kunnen en die verpesten het dan juist.
  Gelukkig nieuwjaar!!

 26. Carbid in een melkbus is heel wat anders dan zo’n idioot kanon!
  En ga dan ECHT achteraf staan in plaats van gericht naar een woonwijk, hou een beetje rekening met je medemens en dier! nee als die 10 procent (als dat al niet te veel is) maar plezier heeft kan die andere 90 procent het dak op’ zeker…terug naar de gewone melkbussen op het land wat is daar mis mee?

 27. en klompy:
  Door verhalen van mensen die de klok hebben horen luiden en hun hondje gaan aaien als hij een keertje bibberd(en de hond dus beloond voor verkeerd gedrag, gevolg de hond bibberd nog harder ). Mogen we straks alleen nog vuurwerk op televisie kijken, maar wel zonder geluid anders wordt het hondje bang.

  Fijn dat je een opleiding honden pedagogiek hebt gedaan, maar deze idiote omstandig heden zijn niet gezond voor hond en mens! of wil je volgend jaar voor iedereen oorpluggen regelen?

 28. Klompy, misschien eens iets gaan natrekken, want das echt enorm gelul wat jij doet. In. Tis al jaren bekend, dat een koe die schikkerig is minder melk geeft en das echt niet onder het melken, dat hij ineen zijn uiers intrekt. Ga eens biologie leren ofzo

 29. waarom doen jullie het niet mooi binnen in je eigen huis, heeft niemand last.

  ik steek ook niet iemand aan het mes en zegt tegen politie het is maar 1 maal

 30. Nou nou volgens mij kijken er activisten van groen links en de party vd dieren mee.
  Ten eerste doen deze jongens niets dat verboden is.
  Zie A.P.V. (dus als deze overdreven opmerkingen cq iemand aan het mes steken lijken mij vrij onnozel en zonder feiten.)
  De grondeigenaren die de toestemming verlenen zijn zelf koeien boeren.
  Als zij verschil in melkopbrengst hadden dan was er zeker geen toestemming verleend.
  En om hier dan te beweren dat de melk opbrengst halveert is een slecht verzonnen fabel dat overgenomen wordt door na praters.
  Dus wie verdraaid hier de feiten?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven