Hart Borculo de mooiste van Gelderland?

BORCULO – Op donderdag 16 januari is de verkiezing voor de Gelderse Publieksprijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2014 (GPRK) gestart. Berkelland doet hier aan mee met het project ‘Stadshart Borculo aan de Berkel’. Iedereen kan meestemmen op een van de tien genomineerde projecten via www.gelderland.nl/gelderseprijs, zodat Borculo kans maakt de Publieksprijs te winnen. Iedereen die stemt maakt bovendien zelf ook kans op een prijs.

Deze prijs wordt een keer in de twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opmerkelijke en inspirerende ruimtelijke projecten. De genomineerde projecten zijn opgevallen door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving en passen binnen het thema ‘Ademruimte voor steden en dorpen’. Hierbij is vooral gelet op bijzondere uitwerkingen van het alledaagse, net even anders opgelost. Met elan en ambitie, durf en experiment.

In Borculo is hard gewerkt aan een flinke opknapbeurt van het centrum. Borculo plukt er de vruchten van. Het project verbindt diverse onderdelen tot een samenhangend geheel. De synagoge is gerestaureerd en heeft een nieuwe bestemming gekregen. Een facelift voor de Veemarkt en omgeving is gecombineerd met de aanleg van een stadspark en de uitbreiding van het gemeentehuis van Berkelland. Als onderdeel van het project ‘Beleef de Berkel’ zijn de zeven bruggen over de Berkel vernieuwd en weer passeerbaar gemaakt voor pleziervaartuigen. Ook is een haventje aangelegd en is het busstation vernieuwd. Het resultaat: een verbinding tussen stad en bestuurscentrum. Het ecologisch opgezette park blijkt populair onder de inwoners. Ze kunnen er recreëren én gratis groente plukken.

Er zijn in totaal tien projecten genomineerd. Meer informatie over de genomineerde projecten is te vinden via de website www.gelderland.nl/gelderseprijs. Hier staat meer achtergrondinformatie over de projecten, foto’s en kunt u uw stem uitbrengen: klik op de stemknop en vul het formulier in. Een belangrijk onderdeel hierbij is uw motivatie. Stemmen kan tot uiterlijk donderdag 27 februari 2014, tot 12.00 uur.

Iedereen die een stem uitbrengt maakt kans op een van de tien boeken GPRK 2014 die worden verloot door de provincie. Diegene met de meest originele, treffende, steekhoudende, mooie motivatie voor het winnende project maakt bovendien kans op vier toegangskaarten voor Park de Hoge Veluwe. Een team vanuit de provincie beoordeelt de motivaties en kiest uiteindelijk een winnaar. De prijswinnaars krijgen per e-mail bericht (na 5 maart 2014).

U kunt ook anderen stimuleren te stemmen. Dat kan onder andere via de Facebook pagina van de gemeente: www.facebook.com/gemeenteberkelland Deel op facebook het project door het te liken. Op deze manier zijn meer mensen op de hoogte van de publieksprijs GPRK en kunnen veel meer stemmen worden geworven.

Twitteren over de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit kan via #Gelderseprijs

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven