Inschrijving voor Barticamp nu begonnen

EIBERGEN – Kunst- en cultuurfestival Barticamp heeft dit jaar de elementen Water, aarde, lucht en vuur als thema. De achtste editie van Barticamp wordt op zaterdag 6 en zondag 7 september gehouden bij de Mallumse watermolen op de Marke Mallem bij Eibergen. Beide dagen van 11 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Barticamp is een mix van muziek, theater en beeldende kunst. Barticamp is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een levendige kunstmanifestatie. Professionele kunstenaars, aankomende kunstenaars en de betere vrijetijdskunstenaars tonen hier hun werk. Het zonnige festival trekt al jaren duizenden bezoekers naar de Marke Mallem. Ook dit jaar is dit stroomgebied van de Berkel, tussen Eibergen en de Mallumse watermolen weer het decor.

Inschrijving van deelnemers is nu geopend. Kunstenaars kunnen kiezen uit een standplaats met kraam in de buitenruimte of binnen in grote of kleine tenten. Ook een individuele vouwtent met tafels kan worden gehuurd. Zelf standmateriaal meenemen mag ook. Het inschrijfformulier is te vinden via de website www.barticamp.eu.

Alweer voor de achtste keer verzorgt Stichting Barticamp in de gemeente Berkelland een levendige kunstmanifestatie met een zeer divers aanbod van beeldende kunst, muziek, dans, theater, verhalen vertellen, dichten, fotografie, video en nieuwe media. Kunstenaars worden uitgedaagd het thema te verwerken tot aantrekkelijke presentaties en experimentele kunstvormen, zoals installaties. Op deze manier ontstaat er tijdens het festivalweekend een aanstekelijke wisselwerking tussen de diverse kunstvormen en met het publiek.

Er is verder theater-op-locatie, muziek uit verschillende culturen en landen, afgewisseld met demonstraties van verschillende kunstenaars in verschillende technieken, zoals beeldhouwen, smeden en pottenbakken. Meedoen aan workshops, snuffelen op de kunstmarkt; er is dynamiek en activiteit voor iedereen.

Barticamp is ook op social media te vinden. Het festival heeft een eigen twitteraccount: @barticamp, een eigen Facebookpagina: www.facebook.com/barticamp en een open LinkedIn-groep.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven