Jan van Doorn wil alsnog in nieuwe raad

NEEDE – Voor de gemeenteraadsverkiezingen in Berkelland heeft zich vandaag Jan van Doorn uit Neede gemeld. Hij wil met zijn groepering meedoen aan de verkiezingen. Daarvoor had hij uiterlijk 20 januari een bedrag van 225 euro moeten storten. Dit heeft hij niet gedaan. Volgens de Kieswet is dit echter een ‘herstelbaar verzuim’. De heer Van Doorn heeft alsnog het bedrag overgemaakt. Hij moet nu zorgen voor 20 ondersteuningsverklaringen. Deze 20 mensen moeten persoonlijk op het gemeentehuis voorzien van legitimatiebewijs hun handtekening komen zetten.

Dit moeten zij doen: uiterlijk 3 februari 2014. Hierna is er nog een hersteltermijn tot vrijdag 7 februari 15.00 uur. Op 7 februari om 16.00 uur vergadert het centraal stembureau van Berkelland en wordt beslist over de deelname van de lijst van de heer Jan van Doorn aan de gemeenteraadsverkiezingen. De groepering van de heer Van Doorn mag geen aanduiding boven de lijst plaatsen, omdat deze niet tijdig is geregistreerd.

De lijst krijgt dus alleen een nummer (eventueel de naam van de eerste kandidaat boven de lijst).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven