Nieuwjaarstraditie na 15 jaar weer terug

BELTRUM – Gelukkig Ni-j joar, he’j de toet’n al kloar? Een uitspraak die al meer dan 15 jaar niet meer te horen was in de Beltrumse buurtschap Lintvelde. En daar moest verandering in komen, moeten de bewoners van de Sonderenweg en Bultemansweg in Beltrum gedacht hebben. Het typische plattelandsgebeuren, onder de noemer “Ni-j joarWinnen” werd op 1 januari van dit jaar in ere hersteld. Een traditie waarbij de schoolgaande jeugd langs de deuren gaat om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Voor de kinderen staat er een grote zak snoep tegenover. Door weer en wind gingen de kinderen op pad om alle buren te bezoeken. Niet veel later waren de rugzakken rijkelijk gevuld met snoepgoed en was de oude traditie in ere hersteld.

Buurtschap Lintvelde heeft nog meer in petto dit jaar. Op zondag 21 september staat het eerste Lintvelde Noaberfeest op het programma. Het bestuur is druk doende om ook hier een fantastisch feest van de maken voor jong en oud.

Over het programma wil het bestuur nog niet veel kwijt!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven