Platform BV Berkelland op de goede weg

rinus-smetEIBERGEN – Berkelland uit laten groeien tot de meest ondernemende gemeente van de Achterhoek. Dat was de intentie bij de oprichting van Platform BV Berkelland ruim 2 jaar geleden. ‘We zijn op de goede weg’, meldde Han Boer, wethouder Economische Zaken van de gemeente Berkelland tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Platform BV Berkelland. De nieuwjaarsbijeenkomst van Platform BV Berkelland bij zalencentrum De Klok in Eibergen trok 120 belangstellenden. Onder het genot van een hapje en drankje werd teruggeblikt en vooruit gekeken door voorzitter Rinus Smet en wethouder Han Boer. Platform BV Berkelland is een samenwerkingsverband van de Industriële Kring, ondernemersverenigingen en de gemeente Berkelland. Samen worden activiteiten ontplooid en inspanningen verricht om de plaatselijke economie een impuls te geven.

Dat lukt goed, zo waren de sprekers het eens. Han Boer: ‘Onze inzet was te komen tot één aanspreekpunt voor ons als gemeente voor alle ondernemers. Met de oprichting van Platform BV Berkelland door het samengaan van IKB met IKT en de combinatie met de lokale ondernemersverenigingen per kern, is dat succesvol gerealiseerd. De vijf werkgroepen onderwijs, arbeidsmarkt, centra, parkmanagement, netwerken en profilering Berkelland zijn succesvol aan de slag en De DAG van de Berkellandse ondernemer is elk jaar een groter evenement. Naar de toekomst toe zou het mooi zijn als het komende jaar ook een aansluiting met het LTO tot stand zou kunnen komen om zodoende echt alle ondernemers onder één paraplu te hebben.’

De wethouder wil graag dat Berkelland uitgroeit tot de meest ondernemende gemeente van de Achterhoek. ‘Zo mocht ik in 2013 de trofee in ontvangst nemen van de Kamer van Koophandel omdat we als gemeente koploper gemeentelijke dienstverlening voor ondernemers zijn geworden, in de regio Achterhoek. Verder is het ons gelukt om de nieuwe fabriek van Friesland Campina Domo binnen onze gemeente te halen en zijn er prachtige oplossingen voor kasteel Huize Ruurlo en Huize de Kamp gevonden. Maar we kijken niet alleen naar de grote projecten en lopen ons ook het vuur uit de sloffen voor kleinere initiatieven of het nu gaat om een nieuw bungalowpark, een crematorium of een detaillist.’

Volgens voorzitter Rinus Smet vormen de genoemde punten zeker een opsteker. Er moet echter nog veel meer gebeuren om de hoofddoelstelling te bereiken. ‘In 2020 willen we graag de meest ondernemende gemeente van de Achterhoek zijn. Maar voor versterking van het ondernemersklimaat moeten we nog wel een tandje bijzetten. Positief denken en handelen helpt ons daarbij. Juist in de huidige markt is het zaak open te staan voor vernieuwing. Het biedt veel kansen. Kennis delen, krachten bundelen, samenwerken ook in ketenverband en aan de slag met duurzaamheid. Het is van groot belang voor het verdienmodel van morgen. Want we leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperken.’

De voorzitter kon een mooi succes melden aan zijn toehoorders. ‘Dit voorjaar gaat een unieke samenwerking van de Industriële Kring Berkelland en Universiteit Twente van start. Het betreft het pilotproject Innovatie, waar Berkellandse ondernemers hun voordeel mee kunnen doen.’

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven