Records Berkellandse Masterzwemmers

RIETMOLEN – Drie Berkellandse masterzwemmers waren het afgelopen weekend in estafetteverband zeer succesvol op de Nederlandse Zwemkampioenschappen korte baan in Zwolle. De voor het Winterswijkse WWV uitkomende zwemmers (op de foto van rechts naar links) Ruud Ruijter (61) uit Borculo, Theo Schouten (68) en Laurens Klein-Breteler (60)beiden uit Rietmolen, maakten in een vijftal estafettes korte metten met de Nederlandse estafetterecords voor hun leeftijdsklasse (240+) die alle op naam stonden van het Eindhovense PSV. Het afgelopen jaar kwam deze groep net enkele leeftijdsjaren tekort om in deze categorie (gemiddeld 60+) uit te komen. Voor wat betreft de Nederlandse kampioenschappen korte- en lange baan konden zij zich nog succesvol meten met hun jongere collega’s (200+) maar dat lukte helaas niet bij de Europese kampioenschappen waardoor afgelopen september de podiumplaatsen net buiten bereik bleven.

Met afwisselend de Winterswijkers Kees-Jan van Overbeeke (52) (links op de foto) en Robert Vink (51) behaalden zij goud op achtereenvolgens de 4 x 200 vrije slag, de 4 x 50 en 4 x 100 wisselslag, alsmede de 4 x 50 en 4 x 100 vrije slag.

Ook op de individuele nummers waren er podiumplaatsen voor Ruud (3e 50m. vlinderslag en 1e 50 m. vrije slag ), Theo (3e 100 m. vrijeslag en 2e 50 m. vrije slag ) en Laurens (2e op de 200, 100 en 50 m. schoolslag en 3e op de 100 en 50 vrije slag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven