Zicht en Zien doet mee aan Euregio-project

RIETMOLEN – Het huidige digitale tijdperk vereist een goed functionerend visueel systeem. Het visuele systeem bestaat uit het oog, de oogzenuw, de banen naar de hersenen en de hersenen zelf. Een belangrijk onderdeel daarvan is de samenwerking tussen de ogen en tussen de ogen en hersenen. Dit systeem kan zich alleen ontwikkelen op jonge leeftijd. Wanneer het niet goed ontwikkeld of aangelegd is kunnen er verschillende problemen ontstaan. Deze kunnen variëren van scheelzien, dubbelzien, een lui oog, moeite hebben met focussen en onrustig kijken en vermoeidheid of hoofdpijn. Het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen in het zien is dan ook zeer belangrijk. Daarom is samen met Augen-Zentrum -Nordwest te Ahaus het EUREGIO-project Slecht zien –Goodbye gestart waarbij kinderen gratis gescreend worden. Zicht en Zien in Rietmolen werkt hieraan mee.

”We gebruiken een nieuwe kindvriendelijke meetmethode. Het PlusoptiX S09 meetapparaat meet via een video opname vanaf een meter afstand binnen enkele seconden beide ogen, dit zonder de ogen vooraf te druppelen. Bovendien hoeft het kind niet te worden aangeraakt”, aldus Anne Marie Leemreize

De meting ontdekt refractieafwijkingen (brilafwijking). Ook andere verstoringen van het oog worden herkend, zoals scheelzien en vertroebelingen van het oog (bijvoorbeeld staar). Maak gerust een afspraak voor uw kind, dit kan zowel door de week als op zaterdag.

Meer informatie over het project op de site www. zichtenzien.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven