Bijzondere opening nieuwbouw Smeenk

EIBERGEN – Vanmiddag werd het nieuwe gebouw aan de Grotestraat in Eibergen op wel heel bijzondere manier geopend. Mevrouw Hendrikse- Smeenk, dochter van de eigenaar van de vroegere maalderij Smeenk, onthulde een plaquette in de nok van het gebouw. Op de originele plaquette staat de naam van het familiebedrijf. Om de plaquette te onthullen moest de 87 jarige mevrouw Hendrikse- Smeenk wel plaatsnemen in een hoogwerker om vervolgens zo’n acht meter omhoog te gaan. Eenmaal boven onthulde ze onder luid applaus van bewoners, omwonden, wethouder Scharenborg en medewerkers van ProWonen de plaquette.

Begin vorig jaar begon ProWonen met de bouw van de twaalf levensloopgeschikte appartementen aan de Grotestraat. Bij een levensloopgeschikte woning zijn alle belangrijke vertrekken, zoals woonkamer, bad- en slaapkamer zonder traplopen te bereiken. Architect Rob Klein Goldewijk van Raaklein Architecten maakte het ontwerp voor het nieuwe gebouw. Hij baseerde het ontwerp op de vorige bebouwing, de maalderij van Smeenk en later de winkel van Florijn.

Met name de voorzijde geeft het beeld van een pakhuis. Door de kozijnen van de hoge ramen donkergrijs te maken, wordt het effect van ouderwetse stalen kozijnen bereikt. Aan de achterzijde van het gebouw zijn de parkeerplaatsen en de bergingen van de appartementen. Bouwbedrijf Penterman bouwde de appartementen. De nieuwbouw aan de Grotestraat is voorlopig de laatste uitbreiding van woningen in Eibergen. ProWonen verwacht geen extra woningen meer te bouwen.

Het enige nieuwbouwproject in Eibergen is nog aan de Mr. Leppinkstraat. Daar worden eerst dertig woningen gesloopt en worden er achtentwintig teruggebouwd.

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=4451]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven