Borculose paasvuurbouwers gaan starten

BORCULO – Zaterdag starten de paasvuurbouwers van stichting ‘Paasvuurbouwers Dijkhoek’ met de eerste voorbereidingen voor het paasvuur. De bouwers maken zich weer op voor een mooi groot paasvuur en een geweldig feestweekend. Eerst zullen de vrijwilligers beginnen met het maken van bossen van de takken. Enkele weken voor pasen starten de bouwers vervolgens met het stapelen van de takkenbossen.

Om alles in goede banen te leiden en controle te kunnen uitvoeren op de aanvoer van het hout is het terrein achter Buitencentrum Kerkemeijer afgezet met bouwhekken. Vanaf zaterdag 15 februari kan men uitsluitend elke zaterdag tussen 10.00 uur en 15.30 uur en op de woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur terecht op het terrein achter Kerkemeijer om hout aan te leveren.  Nadrukkelijk wijst de organisatie erop dat dit niet op andere dagen kan.

Zaterdag 12 april is de laatste inzamelingsdag. Hierna zal een aanvang worden gemaakt met de daadwerkelijke opbouw van het paasvuur. Uitsluitend snoeihout en dennen zonder wortels kunnen worden aangeleverd. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het paasvuur zal zondag 20 april (1e paasdag) om 21.00 uur worden ontstoken. Alle belangstellenden zijn welkom om het enorme vuur te komen bekijken. De toegang naar het paasvuur is gratis.

Bij het paasvuur zal zowel aan de jonge als oudere toeschouwers worden gedacht. Een nader programma hiervoor wordt nog ingevuld en zal later bekend worden gemaakt. Gedurende het paasweekend worden diverse festiviteiten georganiseerd. Net als vorig jaar zal er in de twee zalen van Buitencentrum Kerkemeijer tot in de late uurtjes gefeest kunnen worden Vrijdag 18 april vindt het ‘Goede Vrijdag Paasfeest’ plaats. Sinds een aantal jaren goed voor een gezellig feestje met special acts. Volg de laatste nieuwtjes via twitter: @GVPaasfeest. De entree is deze avond gratis.

Zaterdag 19 april staat de Berkelland All Stars band op het podium om er net als vorig jaar een gevarieerd en fantastisch feest van te maken. Zondag 20 april vindt het feest plaats met de showband Perfect in de grote zaal en de DJ’s van Swinging Town in de 2e zaal. Gegarandeerd continu muziek.

Voor slechts € 5 entree in de voorverkoop ben jij erbij op het gezelligste paasvuur van de Achterhoek. Maandag 21 april sluit de organisatie af met  Line Dance Festival

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven