Classic WM geeft concert in het Spieker

EIBERGEN – Het Vilja-lied van Léhar, The Rhythm of Life uit Sweet Charity, delen uit Porgy and Bess en Carmen, het Zigeunerkoor en het Drinklied uit La Traviata, O Fortuna! uit Carmina Burana. Veel hoogtepunten uit operettes, opera’s en musicals zijn zondag 16 maart te horen op het concert van Classic WM in Theater ’t Spieker (aanvang 15.00 uur). Onder de enthousiaste leiding van Emile Engel uit Lichtenvoorde zingen koor en solisten een afwisselend programma met zo’n 25 werken.

Van de ruim 50 leden komen er negen uit Berkelland. Dat zijn Jet van den Bos, Anneke en Kees Broer, Corry van Haaften, Joop Dijkman en Marjon Westerdiep, allen Eibergen, Henriëtte Bouwman uit Borculo, Bep Noevers (Rekken) en Betty Buter-Leerink (Neede). Emile Engel was eerder dirigent van het Eibergs Mannenkoor.

Sopraan Marjon Westerdiep treedt op als soliste. Zij zingt als Carmen de aria Habanera uit de gelijknamige opera van Bizet. Daarin soleren tevens Martin Hogenkamp (Lichtenvoorde) en Ben Stevens (Winterswijk). Samen met Martin brengt Marjon Seht ein Strauch uit de komische opera Die verkaufte Braut van Smetana. Andere solisten zijn Enneke Klomps en Marijke ten Kate uit Winterswijk, en hun plaatsgenoten Ronald Eggink en Henk van Duinen, die een komische duet uit Der Vogelhändler zingen. Aansprekend zijn eveneens Your song van Elton John door Ben en Gabrielas Sång uit een Zweedse film door Enneke, beide songs met koor.

‘Classic WM in Concert’ wordt een feest voor oor èn oog mede dankzij de prachtige, bij de zangnummers passende achtergrondprojecties van André te Hennepe en het camerawerk van Léon Wijkamp. De begeleiding is in de vaardige handen van pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht. Speciale gast is de talentvolle 14-jarige violist Papillon Boddeke uit Zutphen, die een Csárdás speelt, samen met Evert-Jan. Het tweetal oogstte daarmee veel succes op het laatste concert van Classic WM.

Kaarten (€ 12,50 p.st. incl. plaats bespreken en programma) zijn te koop via www.theaterhetspieker.nl en de kassa, die geopend is op wo., do. en vr. 14-16 uur en via de VVV’s in Eibergen ,Borculo, Winterswijk en, Groenlo. Meer info www.classiwm.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven