De gemeente haalt bronzen beelden weg

EIBERGEN – In Berkelland worden alle bronzen beelden weggehaald. Dit naar aanleiding van de diefstal die afgelopen weekend heeft plaatsgevonden. Dusseldorp heeft maandag van de gemeente Berkelland een spoedopdracht gekregen om dertig bronzen beelden tijdelijk weg te halen. Ze worden op een geheime locatie opgeslagen uit angst voor dieven. De medewerkers van Dusseldorp hebben het eerste beeld voor villa Smits in Eibergen ‘opgeladen’ (zie foto’s en video). Het gaat om het beeld ‘Carnaval der Burgers’ (gemaakt door Marius de Beek). Aankomende dagen worden de andere negenentwintg beelden verwijderd. Onder andere aan de Kluiversgang, de Maat, en in Rekken. De gemeente noemt dit een voorzorgsmaatregel. Henny Roos: ”Om meer diefstal te voorkomen is het op dit moment belangrijk om deze kostbare beelden in veiligheid te brengen.”

Burgemeester en wethouders hebben na de diefstal in Eibergen besloten de komende dagen alle bronzen kunstwerken uit de openbare ruimte van Berkelland weg te halen en in depot te zetten. Er is nog geen beslissing genomen wat er met de bronzen beelden en de plekken waar ze weggehaald worden gaat gebeuren.

Daar zal zorgvuldig over worden nagedacht. Er zijn meer gemeenten in Nederland die deze beslissing hebben genomen.

Eerdere bericht: Bronzen beelden ontvreemd in Eibergen

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4483]

Deel dit artikel:

20 gedachten over “De gemeente haalt bronzen beelden weg”

 1. Jammer dat dit nodig is maar wel te begrijpen aangezien er steeds meer tuig rondloopt dat meent deze beelden te moeten stelen om er een beetje geld aan te kunnen verdienen.

 2. Kunstliefhebber GH

  Hier snap ik helemaal nix van! Moeten we niet meer politie inzetten om de dieven op te sporen. Moeten we straks ook onze huizen slopen tegen de inbrekers? Onze burgemeester moet zich schamen, waar is de veiligheid?

 3. @kunstliefheber beetje domme opmerking wil je naast elk beeld een agent zetten het valt mij al op dat er de laatste tijd zoveel politie te zien is. Daar komt bij dat het spul hoog waarschijnlijk de grens overgaat aangezien je tegenwoordig bij het inleveren van koper en brons je moet legitimeren het is ook opvallend dat het in de grensstreek gebeurt

 4. Kan de gemeente Berkelland dat zelf niet met al die nieuwe vrachtwagens , kranen ,traktoren, die ze hebben! Waarom moet dit weer door een extern bedrijf worden gedaan . Of hebben zij het zo ontzettend druk!!!!!!!! Weer geld over de balk gooien wat ze zelf wel hadden kunnen doen

 5. te gek voor woorden wat gaat dit wel weer niet kosten helpt maar een ding de grenzen weer dicht

 6. 200% beveiliging,,,, camera`s , politie etc.. Daders pakken en een nekschot geven!
  Van de zotte dat we dit soort stappen moeten ondernemen voor dit tuig.
  Hier betalen wij allemaal weer voor!!!

 7. bronsttijd voor burgers

  IK BEN BLIJ DAT DE DIEVEN IN IEDER GEVAL NOG EEN PAAR BEELDEN IN HUN BEZIT HEBBEN VOORDAT DE GEMEENTE ALLES WEGHAALD, MAN , MAN WAT EEN VERSTAND, VOORAL DIE REAKTIE VAN 12.17UUR.

 8. zwarver gait gebronsd als altijd

  Menno ter braak draait zich om in z’n graf na dit LAAKbaar gedrag van het carnavalesk gedeelte der burgerij, het AMBTENARRENDOM + politici. VOOR DOMBOOS DIE HET BOVENSTAANDE NIET BEGRIJPEN = er maar 1 oplossing, ga a.u.b. schaatsen kijken

 9. Het zijn ongeveer 30 beelden. Misschien kunnen we ze in t’Spieker tentoonstellen! Idee voorgelegd aan het college.

 10. Bronstijd voor burgers snapt het volgens mij niet!
  Inwoners van Berkelland betalen allemaal mee aan deze onzin.
  Allemaal onnodige kosten die ontstaan doordat er figuren rondlopen die niet van andermans spullen af kunnen blijven.
  Het word tijd dat de grenzen dicht gaan, politie weer aan het werk gaat en daders ouderwets keihard gestraft gaan worden.
  Ik hoop geen van deze figuren tegen te komen want dan kon het nog wel eens helemaal verkeerd aflopen voor deze!
  Tijd dat de normale fatsoen hebbende burger ook maar eens ingrijpt om deze laffe honden te straffen!!

 11. gapende schaatster met rugpijn

  Volgens mij(bronsttijd voor burgers) snapt reagant van 11.29 helegaar nix, ’t zal wel een een hamelandmedewerker zijn met het verstand van een bosje uien en de uitstraling van een bos radijsjes, maar wel parasiterend op de hardwerkende burger.

 12. ha ha voordat het college er over heeft beslist zijn we xxxx tyden verder dus dat is geen oplossings op ieder beeld een camera kan het college ze bewaken 24 u per dag

 13. de opslag is geheim en goed bewaakt 24 uur per dag in het altijd mooie Holterhoek een kijk een slim plan wat niks kost.

 14. Wat een onzin weer,tijd en geld verkwanseling ,zou zeggen geef de burger is wat meer werk en geld, wordt er zeker ook minder gestolen,want de echte dieven zijn de lui van de gemeente zelf.

 15. Wat een negatieve opmerkingen van mensen met een grote mond weggedoken achter hun schermpje. Goed bezig!
  Zetten dezelfde mensen uit principe ook hun fiets niet op slot?

 16. de eerste de beste die ze te pakken krijgen veel zwaarder straffen en net zolang uithoren zodat ze de hele bende kunnen oprollen.. bovendien moet je sávonds is kijken hoeveel auto’s er in de berg staan die van daaruit op pad gaan om in te breken.
  kortom veel harder optreden !!!!!!!

 17. Je kan toch een volgsysteem in elk beeld plaatsen.
  Het is niet zo duur en je krijgt elke dief te pakken,

 18. Wat hebben die beelden voor zin? Het zijn beelden waar niemand ook maar 1 sec omkijkt. Laat ze maar lekker in de stalling en verkoop ze. Wat hebben we aan kunst als er niemand naar kijkt. Vot ermet kost alleen maar geld.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven