Organisatie paasvuur gaat entree heffen

EIBERGEN – Stichting Ondernemend Eibergen heeft opnieuw een vergunning aangevraagd bij de gemeente Berkelland, om op 21 april (1ste Paasdag) een paasvuur aan te steken op de Nieuwe Maat te Eibergen. Deze oude traditie zal met de nodige gezelligheid en muziek worden opgevrolijk. Café de Klok zal net als voorgaande jaren, met een biercaroucel aanwezig zijn, zodat u zichzelf bij het bekijken van het paasvuur kunt voorzien van een versnapering.

Zelf drank meenemen is niet toegestaan en zal in beslag worden genomen. Vanaf 1 maart tot en met 5 april, kan er alleen op zaterdag snoeihout gebracht, tussen 10.00 – 16.00 uur, á 2.50 per m3. Om de stortkosten van het restafval zo klein mogelijk te houden, worden struiken en of bomen waar de stobben of grote kluiten / wortelen nog aan zitten, niet geaccepteerd.

Om te voorkomen dat deze traditie verdwijnt, zal er van iedere bezoeker een entree gevraagd moeten worden á € 1,- p.p. ”Ook doen wij nogmaals een vriendelijk verzoek aan de Eibergse ondernemers om een vrijblijvende sponsorbijdrage”, aldus Hans Pelle.

Deze kan overgemaakt worden op bankrekening 316484350 t.n.v. V.A.N. Berkel en Slinge o.v.v. Paasvuur Eibergen 2014.

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Organisatie paasvuur gaat entree heffen”

 1. Tja, vind het altijd wel leuk om er heen te gaan, maar…

  1. Betalen om hout te doneren
  2. Betalen om te kijken
  3. Ondernemers kunnen/moeten vrijwillig doneren
  4. Drank mag niet mee, moet gekocht worden bij de klok

  Niet om het een of ander, maar een leukigheid is het zo niet meer…. Ik steek thuis de vuurkorf wel aan…

 2. Een Paasvuur Voor De Achterhoeker ??? De ondernemer weer laten betalen ??? Een links luchtje !!! Pelle’s traditie is een ander laten betalen Wij gaan maar bij Robert W. bij de vuurkorf zitten en nemen een fles Jagermeister mee.

 3. Ach, ik ben echt geen knieperd, maar ergens houdt het gewoon op.. Waarom moet dit zo… Richt anders een stichting op, en ga werken met donateurs.. Als zoiets er zou komen , dan ben ik echt wel bereid om donateur te worden. Maar om op vier manieren geld binnen te halen, nee, datt vind ik persoonlijk te gek..

 4. Jammer…eerst al het gedoe dat het paasvuur ineens niet meer bij de maat was…en nu issie weer bij de maat moet ervoor betaald worden.
  Vroeger liepen we graag richting paasvuur,gezellig,warmte,bekenden en vrienden en ff stil zijn en nergens aan denken alleen maar naar het vuur kijken.
  Het geld wat we nu moeten betalen word dus besteed aan een mega hekwerk om de maat (neem ik tenminste aan anders kunnen er ook mensen onbetaald naar binnen)..zonde van het geld…laten we het paasvuur voor iedereen leuk houden ,please!!Houd eens op over geld en overal geld van te maken….laat het paasvuur een evenement blijven die voor gratis warmte zorgt…

 5. vreemd waarom elk jaar de klok hebben we niet meer horeca ondernemers die interesse hebben. Ik denk alleen dat entree heffen in het nadeel gaat werken zet er als organisatie een feest tent bij met een band of betrek het openlucht theater erbij.

 6. De Klok kan wel bijdragen. Waar blijft anders de opbrengst van het bier.
  En breng het hout gewoon gratis naar Lochuizen.

 7. ik vind het ronduit belachelijk en al helemaal als gehandicapte je komt er niet bij als je in een scootmobiel zit en al helemaal niet in een rolstoel die natte boel en drek modder nou,en dan nog 1 euro toe moeten leggen op hout wat uit je eigen tuin komt nee,dat doe ik dus nooit,zal ook nooit komen kijken en woon ook daar niet maar,vind het wel weer overtrokken mensen met bijna geen geld worden wel weer op kosten gejaagt het kost al genoeg die feestdagen vreet dagen ben blij we met z,n tween zijn en geen kennisssen of vrienden te eten hebben als je maar goed bent voor ieder dan ben je wel goed ik,ga de paasdagen lekker in huis doorbrengen maak het daar gezellig en maak me eigen paasvuur wel in de houtkachel kan ik ook naar de vlammen kijken door het glaasje en wijntje blokje kaas erbij en gezellig muziek die,ik zelf kan kiezen voor mijn lievert en ik zelf en spelletje erbij gezellig.Ik vind paasvuur was vroeger je ging met pasen naar je paasvuur en je kreeg als kind eitjes en je kreeg thuis een groot net met lekkers erin en dan was het feest eieren eten bij familie traditie dat loopt helemaal terug en zeker als je voor beetje vuur moet betalen heeft al genoeg gekocht om een boom of struik groot te krijgen dit wordt vrijwillig ingelevert als wij niets geven is er ook geen paasvuur als iedereen nu eens een vuur korf zou kopen en eigen snoei hout zou opbranden voor als het donker is alleen 1 paasdag dan,is er helemaal geen evenement en kan ieder lekker thuis blijven en komen de kleine kinderen optijd in bed die,de andere dag stront vervelend zijn omdat ze te weinig slaap hebben gehad.Dat is dus pasen over de rug van de burger lopen nee,daar werk ik niet aan mee.

 8. Ik betaal liever drie euro vrijwillig (heb ik vorig jaar ook gedaan) dan één euro verplicht. Als dit plan wordt doorgevoerd, kom ik dit jaar niet meer.

  Een paasvuur is een oude traditie die ‘rein’ moet zijn. Maar het wordt nu één grote commerciële bende. Wat moet die biertent van De Klok daar eigenlijk? Weg met dat ding!

  En dan iemand die oppert dat er een band moet komen. Hallooooo, dat past totaal niet bij deze oude traditie. Bij een paasvuur hoort rust en geen herrie. Dan kun je beter naar het carnavalsfeest gaan..

  Vorig jaar was ik erg blij dat het paasvuur voor Eibergen behouden bleef. Maar wat ik nu allemaal lees… Dit voorspelt weinig goeds voor de publieke belangstelling!

 9. stelletje zeikerds Ik kom in ieder geval wel die 1 euro waar praat je over……Hebben jullie al wel nagedacht wat zo iets wel niet kost al die afvoer van de restanten as enz.

 10. @Johanna Locht,
  Bedankt voor je verhaal.
  Nu alleen nog punten, komma,s en hoofdletters op de juiste plek en iedereen begrijpt het.
  En voor die ene Euro ga ik er wel naar toe.

 11. @ AA

  Ik heb het verhaal van Johanna Locht ook gelezen,
  en het verhaal is prima te lezen dus ook te volgen .
  Ondanks dat jij problemen hebt met puntjes,komma’s en hoofdletters.
  De meeste mensen die het verhaal hebben gelezen die begrijpen het ook wel.
  En wat die 1 € betreft dat is aan een ieder of ze het willen of niet

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven