Politie staakt achtervolging bij Rekken

REKKEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 februari de achtervolging van een auto vanuit Haaksbergen gestaakt. De bestuurder, van wie bekend is, dat hij geen rijbewijs heeft, vluchtte via de Achterhoek naar Duitsland. Hij nam zoveel risico’s dat in verband met de gevaarzetting besloten werd hem op een later moment aan te houden.

Agenten zagen omstreeks 03.20 in Haaksbergen een auto rijden. Zij herkenden deze omdat zij de bestuurder eerder die avond een rijverbod hadden gegeven voor alcoholgebruik. Dit rijverbod was nog niet voorbij. Zij besloten de bestuurder te laten stoppen, maar hij ging er vandoor.

Er bleek nu iemand anders achter het stuur te zitten en van hem is bekend, dat hij geen rijbewijs heeft. De man negeerde ieder stopteken en er ontstond een achtervolging richting Rekken. Via Oldenkotte vluchtte hij naar Duitsland. Onderweg maakte hij, naast het overschrijden van de maximum snelheid, de nodige  zeer gevaarlijke verkeersovertredingen.

In Duitsland ontweek hij politieblokkades en gezien de gevaarzetting werd besloten de achtervolging te stoppen. De verdachte kan een welgevuld proces-verbaal tegemoet zien.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven