Prinsen in Haarlo viert 150-jarig bestaan

HAARLO – Van bakker, kruidenier, boerderij tot café, restaurant, zalencentrum en hotel. Al honderdvijftig jaar hebben de families Ellenkamp (drie generaties) en Prinsen (twee generaties) de inwoners uit Haarlo en omgeving bediend. Op 14 mei bestaat Prinsen precies 150 jaar. Het jubileum wordt groot gevierd. Op 8 februari trappen de Haarlose piraten af met ‘De bakker dreajt deur’. ”We starten dan met de festiviteiten rondom ons jubileumjaar. Het moet een gezellige avond worden met muziek van Nederlandstalig tot Nederlandstalig”, grapt Dinant Prinsen. ”De muziekavond wordt aangevuld met leuke activiteiten. Denk aan een zaagwedstrijd en andere geheimzinnige acts.” Om 20.00 uur gaat de zaal open. Dinant: ”Iedereen is welkom, van jong tot oud.”

In 1864 is Prinsen (Ellenkamp) opgericht. Veel foto’s en portretten en belangrijke documenten uit die tijd zijn bewaart gebleven. Alie Prinsen is op dit moment bezig met het tentoonstellen van de spullen. Maandagavond is ze begonnen. NUB kwam even een kijkje nemen. Alie vertelde vol trots over het familiebedrijf (zie video).

Na zaterdag worden er meer leuke activiteiten ontplooit. “Iedereen komt dan aan bod. We gaan er een mooi jaar van maken”, aldus Dinant Prinsen.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=4440]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Prinsen in Haarlo viert 150-jarig bestaan”

 1. Femke Scholten

  Allemaal van harte gefeliciteerd!!
  Dit past goed bij mijn jeugdherinnering.

  Majorrettes bij sursum corda en de eendracht.
  Bijna elk feestje van opa en oma hadden we bij Prinsen.
  En ook lekkere ijsjes eten en in de speeltuin spelen.

  Allemaal goede herinneringen aan Prinsen.

 2. Dinand, Alie en de rest van de familie,

  van harte gefeliciteerd met dit jubileum!!

  Groetjes Jan en Bianca ter Maat

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven