Rekken treurt tijdens kap oude kastantje

REKKEN – Het was de blikvanger van Rekken: de monumentale kastanje voor de voormalige Theresiaschool. Sinds woensdag is de boom aan de Rekkenseweg┬áverdwenen. ProWonen heeft opdracht gegeven om de oude boom te kappen. De woningcorporatie heeft – tijdens de sloop van de school en de nieuwbouw – er alles aan gedaan om de kastanje te redden. De conditie van de boom ging volgens ProWonen hard achteruit. Hij werd zwaar geplaagd door een schimmel. Heel wat Rekkenaren hebben woensdag op hun eigen manier afscheid genomen van de kastanje (zie foto). ”De boom is voor velen een herinnering aan de schooltijd. Een stukje nostalgie wat heel herkenbaar was in Rekken, is verdwenen.”, aldus Jos ter Woorst. ProWonen plant binnenkort een nieuwe boom op de plek.

Foto’s Jos ter Woorst:
[nggallery id=4499]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Rekken treurt tijdens kap oude kastantje”

  1. Als het hout naar het Eibergse paasvuur zou gaan, dan moet Prowonen daar voor gaan dokken. En dat zal dus wel niet gebeuren. Tja, ’t is wat …!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven