Atelier Erit is verhuisd naar andere stek

RUURLO – Atelier Erit is verhuisd en bevindt zich nu aan de Nieuwenhuishoekweg 4 in Ruurlo. Beeldend coach en tekentaaldocent Erit de Roeper komt binnenkort met een nieuw cursusaanbod. In mei begint het cursusseizoen. In september 2012 werd Atelier Erit officieel geopend. Sindsdien hebben veel cursisten de weg naar het laagdrempelige atelier gevonden. Kinderen, volwassenen waaronder ouderen maar ook mensen met een beperking zijn enthousiast over de werkwijze van Erit de Roeper.

Atelier Erit heeft een kunstzinnig karakter en biedt op allerlei gebieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De expressieve vakken tekenen, schilderen, boetseren, knutselen en collages maken vormen daarbij de leidraad. Kortom, het creëren staat centraal. Er worden cursussen en workshops gegeven voor volwassenen en kinderen, maar ook individuele begeleiding is mogelijk. “Geef je gevoel en creativiteit de ruimte”, dat is de boodschap van Erit de Roeper. De atelierhoudster biedt allerlei mogelijkheden om mensen het beste uit zichzelf te laten halen. “Dit is de plek waar je eigen vorm en kleur tot bloei mag komen”, luidt haar motto. “Hier kun je jezelf zijn en op een ontspannen manier inzicht krijgen in je eigen functioneren, maar natuurlijk ook gewoon lekker bezig zijn.”

Haar kleinschalige atelier bevindt zich op het platteland maar toch dichtbij het centrum van Ruurlo en is daarmee goed bereikbaar. De locatie biedt op allerlei gebied volop inspiratie. “Als coach kan ik mensen technisch ondersteunen en begeleiden om het doel helder te krijgen. Door te tekenen of te schilderen werk je vanuit je gevoel. Op die manier krijg je de kans om jezelf op een andere manier te herontdekken. Velen ervaren dat als prettig en zinvol.” Met haar levens- en werkervaring en opleiding kan ze met verschillende doelgroepen aan het werk. Dat gebeurt ook tijdens individuele lessen. Zo boekt Erit goede resultaten met mensen met een beperking. “Met mijn levenservaring kan ik verschillende doelgroepen gericht begeleiden. Ik ga graag aan de slag met mensen met een beperking of kinderen met een rugzakje. Heel dankbaar werk. Daarbij kijk ik vooral naar de mogelijkheden die ze hebben. Dat biedt allerlei kansen.”

Erit beschikt over veel mensenkennis en inlevingsvermogen. Soms is ze niet alleen docent, maar ook coach. “Bij sommige workshops of cursussen is het gericht begeleiden van een proces wenselijk. Dat ligt me. Bijvoorbeeld bij groepsschilderen teambuilding. Toch is het niet te hoogdravend of zweverig. Het plezier moet voorop staan, een vette knipoog ontbreekt niet.”

Erit de Roeper is aangesloten bij Tekentaal, de beroepsvereniging van tekentherapeuten en tekentaaldocenten. Voor meer informatie over haar atelier en het cursusaanbod kijk op: www.atelier-erit.nl. Erit is bereikbaar via tel. 06 10681316.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven