Bieb vermaakt kids met voorleestheater

NEEDE – Leerlingen van basisscholen én alle groepen van de scholen voor speciaal onderwijs in Neede en omgeving gaan de komende weken het mobiele voorleestheater in de bibliotheek van Neede bezoeken. Het voorleestheater is een bijzondere huiskamer, waarin de leerlingen een voorleesverrassing krijgen. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank Achterhoek-Oost én de Fischer-Mengerink-Stiftung.

Voor elke klas zal door een educatiemedewerker van de bibliotheek aan de hand van een prachtig voorleesboek een voorleesbeleving verzorgd worden. Dit alles om de kinderen te stimuleren om nog meer te gaan lezen én ouders te stimuleren nog meer te gaan voorlezen.

Voorlezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Wanneer een kind wordt voorgelezen, maakt het bovendien op een aangename manier kennis met de wereld van de boeken en lezen. Voorlezen is een stimulans om zelf te gaan lezen.

Als kinderen goed kunnen lezen betekent dit dat ze later meer kans hebben op een succesvolle loopbaan. Stimuleren van lezen is dus investeren in de toekomst.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven