Excelsior treedt op met Amsterdammers

EIBERGEN – Op 23 maart spelen de harmonieorkesten Excelsior uit Eibergen en Groot Excelsior uit Amsterdam een respectievelijk Engels- en Amerikaans programma in de NedPhO-Koepel. Blazen in de Beurs is een concertserie die normaal gesproken in de Beurs van Berlage wordt uitgevoerd, maar voor deze ene keer speciaal in de NedPhO-Koepel in de Indische Buurt in Amsterdam plaatsvindt. De NedPho-koepel is de voormalige Gerardus Majella kerk, welke enkele jaren geleden geheel verbouwd is om de thuishaven te worden van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest, een akoestische toplocatie dus.

De orkesten die op 23 maart in een uniek samenwerkingsverband zullen spelen zijn Excelsior Eibergen en Groot Excelsior Amsterdam. Beide orkesten hebben het afgelopen jaar de meeste punten behaald in hun divisie en behoren tot de top van amateurorkesten in Nederland.

Excelsior Eibergen, opgericht in 1908, bestaat uit ongeveer zestig leden en wordt sinds 2007 gedirigeerd door Egbert van Groningen. Op 1 december 2013 behaalde dit orkest tijdens het concertconcours te Enschede maar liefst 90,57 punten in de 1ste divisie. Zij zullen een geheel Engels programma voordragen, met onder andere Prelude for an Occasion van Edward Gregson, de Enigma Variations van Edward Elgar en Hanover Festival van Philip Sparke.

Groot Excelsior Amsterdam, opgericht in 1981, bestaat eveneens uit ongeveer zestig spelende leden en wordt sinds 2009 gedirigeerd door Ronald Slager. Tijdens het muziekconcours op 14 april 2013 behaalde Groot Excelsior 89 punten in de 2de divisie en promoveerde daarmee naar de 1e divisie. Groot Excelsior brengt een Amerikaans programma met stukken als de Mississippi Suite van Ferde Grofé en de bekende Symphonic Dances from West Side Story van Leonard Bernstein.

Beide programma’s zijn uitdagend van niveau en zullen het publiek verrassen. Iedereen, van jong tot oud, is welkom om dit bijzondere concert bij te komen wonen op zondagmiddag 23 maart. Meer informatie is te vinden op www.excelsioreibergen.nl, www.jongexcelsior.nl en www.blazenindebeurs.nl. Aanvang concert: 14:15 uur. Locatie: NedPhO-Koepel, Batjanstraat 3, 1094 RC te Amsterdam. Entree: €12,50 / €10 op vertoon van stadspas/studentenkaart/CJP/Pas65. Kaarten kunnen worden gekocht aan de zaal of kunnen worden besteld bij Nick Lurvink (06-42219374 / [email protected]).

Excelsior Eibergen biedt ook een arrangement aan: toegang tot het concert inclusief busretour naar Amsterdam. De bus zal omstreeks 09.30 uit Eibergen vertrekken. Het concert begint om 14.15, dus u heeft tevens ruim 2 uur om van de stad Amsterdam te genieten. De NedPho-koepel staat nabij het Muiderpoorstation op slechts 3 kilometer van de grachtengordel en met het OV (tram 7 en tram 9) ben je in no-time in hartje Amsterdam.

Kosten voor het arrangement zijn € 22,50 euro (€ 22,00 euro voor stadspas/studentenkaart/CJP/pas65) en zijn tot uiterlijk 9 maart a.s. eveneens te bestellen bij Nick Lurvink (06-42219374 / [email protected]).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven