Gerjan Teselink (VVD) alsnog de raad in

EIBERGEN – Maandag is er een bijeenkomst gehouden met leden van de VVD. In deze ledenvergadering heeft Gerwin ter Maat, die met 264 voorkeursstemmen in de raad van de gemeente Berkelland is gekozen, aangegeven zijn benoeming nu niet te aanvaarden. In een reactie aan de leden geeft Gerwin aan dat het hem nu nog ontbreekt aan politieke en bestuurlijke ervaring om die verantwoordelijkheid in een kleine fractie van drie personen waar te kunnen maken.

Gerwin wil eerst ervaring op doen door in een raadscommissie en in de schaduwfractie zich voor te bereiden op een toekomstige plek in de gemeenteraad. Gerwin spreekt de wens uit dat de mensen die op hem gestemd hebben zijn besluit zullen respecteren. Gerjan Teselink is bereid zijn plaats in de gemeenteraad in te nemen.

In dezelfde bijeenkomst hebben een 30-tal aanwezige leden terug geblikt op de dramatische verkiezingsuitslag voor de VVD in de gemeente Berkelland. Aan de nieuwe fractie is gevraagd om extra aandacht te schenken aan profilering en communicatie zodat de VVD-inbreng meer zichtbaar is. Het bestuur is gevraagd in de Berkellandse gemeenschap en onder de leden nieuwe en vooral jonge mensen op te sporen en voor te bereiden om bij komende verkiezingen namens de VVD plaats te nemen in politieke organen.

De VVD stelt zich als doel het geschonden vertrouwen terug te winnen door actiever met de bevolking in gesprek te gaan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven