Heikamp in Ruurlo bouwt ‘Boerangerie’

RUURLO – De Achterhoek krijgt er een ‘Orangerie’ bij. Restaurant De Heikamp, gelegen in de Ruurlose bossen, vervangt de huidige terrasoverkapping door een ‘glazen boerderij’. Verantwoordelijk voor het ontwerp is de in serres gespecialiseerde architect Rolf Bröring uit Schijndel. Afgelopen maandag zijn de werkzaamheden begonnen. Over 5 weken, net voor Pasen, kunnen de eerste gasten gebruik maken van de nieuwe ruimte. Eigenaar Bert van Zijtveld zoekt nog naar een goede naam voor de glazen uitbouw die de vorm krijgt van de naastgelegen monumentale boerderij. Met een knipoog naar de Orangerie van Huize Ruurlo oppert Van Zijtveld de naam ‘De Boerangerie’. Maar ook ‘De Boskas’ of ‘Het GlasHuis’ zijn voorbij gekomen. Van Zijtveld: “We zijn er nog niet uit. Wellicht dat we er via de sociale media een prijsvraag aan koppelen”.

Van Zijtveld is terecht trots op het ontwerp dat mooi aansluit bij de bestaande oude gebouwen: “In Gelderland vind je niets vergelijkbaars. De unieke combinatie van oude vormen en moderne architectuur geeft De Heikamp meer cachet. Door de houten gebinten, die het glas ondersteunen, heeft het meteen sfeer in een eigentijdse setting.”

Omdat ‘De Boerangerie’ zowel geopend als gesloten kan worden gebruikt, is de bestemming multifunctioneel. Het kan het ene moment als overdekt terras dienen, even later bij het restaurant worden getrokken of afzonderlijk worden verhuurd voor feesten en partijen. De bestaande overkapping is inmiddels naar de bosrand verplaatst en wordt verbouwd tot ‘De Bosveranda’.

De Bosveranda is vooral bedoeld als uitvalsbasis voor groepen die gedurende de dag van verschillende activiteiten willen genieten. Eigenaar Bert van Zijtveld hoopt hiermee ook het bedrijfsleven te kunnen bedienen bij een teamuitje, maar de ruimte leent zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld een familiedag, receptie of andere kleinschalige evenementen. De Heikamp is winnaar van de ‘NK Pannenkoekenbakken 2014 Vakjury prijs’. Naast deze erkenning geeft ook het naastgelegen Klimbos de verwachte extra toeloop.

“We streven ernaar dat iedereen zich thuis voelt bij De Heikamp en dat onze gasten kwaliteit ervaren in de beleving waarvoor men ons bezoekt. We zullen het nooit vanzelfsprekend gaan vinden dat gasten ons waarderen en blijven zoeken naar verrassende belevingen”, aldus Van Zijtveld

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven