Infodag over Dry Needling en acupuntuur

EIBERGEN – Aanstaande donderdag 3 april tussen vier en acht uur organiseert fysiotherapeut-acupuncturist Thea Ammerlaan een open dag over Dry Needling en Acupunctuur.  U kunt in een informele sfeer rondkijken en vragen stellen. Ook is er informatiemateriaal om mee te nemen. Bezoekers ontvangen een introductieaanbieding en kunnen een afspraak maken voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek.

Wat is Dry Needling? Deze behandeling werkt snel en effectief. Bij Dry Needling worden de pijnlijke ‘knopen’ in een spier met dunne acupunctuurnaaldjes aangeprikt en met een speciale techniek als het ware ‘losgemaakt’. Zulke knopen worden een ‘triggerpoints’ genoemd. Triggerpoints veroorzaken klachten elders in het lichaam. Een triggerpoint in een schouderspier kan bijvoorbeeld hoofdpijn veroorzaken. Door het punt met Dry Needling te behandelen, verdwijnt de hoofdpijn.

Klachten die behandeld worden met Dry Needling zijn hoofdpijn of pijn in schouder en nek. Maar ook pijn elders, klachten in armen en benen, rugklachten en een tenniselleboog zijn vaak prima te behandelen. Het verschil met acupunctuur is dat acupunctuur gebaseerd is op Oosterse denkwijzen. Bij acupunctuur wordt uw energiebalans bekeken en behandeld.
Dry Needling behandelt Triggerpoints. Ook wordt op een andere manier geprikt dan bij acupunctuur. Dry Needling is gebaseerd op Westerse kennis van spieren en zenuwstelsel.

De kosten van Dry Needling worden door vrijwel alle verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. Meer weten over Dry Needling of Acupunctuur? Bel, mail of kijk op de site: www.acupunctuur-ammerlaan.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven